Reklamı Geç
HABER DETAY
CHP'li Karadağ’dan konut müjdesine tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk kez konut alacaklara 10 yıla kadar konut kredisi sağlayacakları açıklamasını değerlendiren CHP’li Coşkun Karadağ, “Bunun da hayal olduğunu düşünüyoruz. TOKİ Alanya’ya konut müjdesi verdi ama iptal edildi. 2 milyon TL’nin aylık ödemesi 28 bin TL. Hiçbir aile bunun geri ödemesini yapacak güçte değil” diye konuştu.
11 Mayıs 2022 - Çarşamba 16:22
YAŞAM

CHP Haftalık İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ilk kez konut alacaklara 2 milyon TL’ye kadar 10 yıl boyunca vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağı konusuna değindi. Karadağ, “Emlak alımında Alanya ve tüm Türkiye’yi ilgilendiren ve müjde olarak duyurulan 2 milyon TL kredi meselesi var. Alanya’da kira bedelleri çok yüksek. İnsanların konut elde etme talepleri çok fazla. Bu konularda hükümetin vermiş olduğu birçok sözden dolayı bunun da bir hayal olduğunu düşünüyoruz.  Çünkü hükümet yetkilileri tarafından TOKİ’nin Alanya’da konut yapacağı müjdesi verildi ama ne yazık ki bu hayata geçmediği gibi iptal olduğu söylendi. Gerekçesi belli değil” dedi. 


“GİRDİ MALZEMELERİNİN FİYATLARINI DÜŞÜRÜN”
2 milyon TL’lik bir kredinin geri dönüşünün 3 milyon 400 bin TL arasında olacağını açıklayan Karadağ, “Bunun da aylık ödemesi 28 bin 500 TL civarında. Konut ihtiyacı olan hiçbir aile bunun geri ödemesini yapacak güçte değil. Eğer ki toplu konutla konut ihtiyacının giderilmesi gerekiyor ise öncelikle konut yapımındaki girdi malzemelerinin fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Bunun başında demir, çimento, nakliye, elektrik geliyor. İnşaat yapımındaki ana girdi malzemelerini düşürürseniz halkımızın konut edinme ihtiyacı daha rahat karşılanacak” diye konuştu.  

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0