Reklamı Geç
HABER DETAY
Geleneksel lezzet gülüklü çorba yarışması düzenliyor
Alanya Belediyesi 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde Alanya’nın yöresel lezzeti gülüklü çorba yarışması düzenleyecek.
09 Mayıs 2022 - Pazartesi 19:59
YAŞAM

Alanya Belediyesi, şehrin yöresel lezzetlerini korumaya ve yaşatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen S Pasta yarışmasının ardından şimdi de gülüklü çorba yarışması düzenlenecek. 28 Mayıs Cumartesi günü İskele Şelale önünde yapılacak olan yarışmanın başvuruları başladı. Başvurular 16 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek. 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde yapılacak olan yarışma neticesinde jüri üyelerinin belirlediği isimlere para ödülü verilecek. 


Yarışma sonucunda birinci 5 bin TL, ikinci 3 bin TL ve üçüncü 2 bin TL ödül almaya hak kazanacak. Mutfak Mirası Özel Ödülü alan yarışmacı ise bin TL’nin sahibi olacak. Yarışma başvuruları şahsen Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne yapılacak. Yarışmaya katılım koşulları arasında gülüklü çorbanın tescili alınmış geleneksel tarife uygun olarak hazırlanması ve tescilli tariften uzaklaşmış veya özgün yorumla değiştirilmiş tariflerin yarışmaya alınmayarak, diskalifiye edilmesi yer alıyor.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0