Reklamı Geç
HABER DETAY
4. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali Kapılarını Açtı
Alanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, bu yıl 4. Kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Festivalde konuşan Başkan Yücel, “Eğitim ve kültür çalışmalarına hassasiyetle yaklaşıyoruz. Geleceğimizin mimarı çocuklarımızı festivalimize ve kitap fuarımıza davet ediyorum” dedi.
09 Mayıs 2022 - Pazartesi 14:47
YAŞAM

Alanya Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, Alanya Kültür Merkezi’nde 4. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 7-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festival boyunca yazarlar ve uzmanlar söyleşi ve imza günleriyle, onlarca kitabevinden binlerce kitap, Alanya Belediye Tiyatrosu da çocuk oyunlarıyla çocuklarla buluşacak. Festivalin açılış törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve çocuklar katıldı.


ÇOCUKLARIMIZ ADINA GURURLUYUZ”
Çeşitli sahne gösterilerinin ardından gerçekleşen açılışta konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bir çocuğun gülüşü dünyayı değiştirir’ anlayışıyla yola çıkarak çocuklarımıza karşı olan sorumluluğumuzun bir gereği olarak başlattığımız, ülkemizin ilk ve tek çocuk festivalimizin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Her yıl çıtasını biraz daha yükseğe taşıdığımız Çocuk Festivalimizde, bu yıl da ülkemizin eğitim ve aile konusunda önde gelen yazarlarını ağırlayacağız. Birçok yayın evinin yer aldığı Kitap fuarımız 7 ila 15 Mayıs tarihleri arasında Alanya halkımızın ilgisine açık olacak” dedi.


“TOPLUMU İHYA ETMENİN YOLU OKUMAKTAN GEÇİYOR”
“18 yıllık belediye başkanlığım döneminde en çok önem verdiğim konu eğitim oldu” diyen Başkan Yücel, “Belediyemizin her daim önceliği, milli ve manevi değerlerimizi, Alanya’mızın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, gelecek nesillere aktarmaktır. Şehirler imar edilebilir. Biz Alanya Belediyesi olarak imar faaliyetlerinde çok yol kat ettik. Ama temel mesele insanın ihyasıdır. O da kültür, sanat ve eğitim çalışmalarıyla mümkündür. Unutmayalım toprağı vatan kılan silah, top, tüfek ise; vatanı medeniyet kılan da kültürdür. Bu açıdan belediyemiz eğitim ve kültürel çalışmalar üzerinde hassasiyetle durmaktadır” diye konuştu.


“TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR”
Alanya’nın eğitime her kesimiyle destek veren nadide bir kent olduğunu belirten Başkan Yücel, “Sadece bizler değil Alanya tüm devlet ve özel kurumlarıyla eğitime çok önem veren nadide kentlerden biridir. Eğitime inançlarıyla festivalimizi destekleyen Alanya Kaymakamımız Sayın Fatih Ürkmezer, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yılmaz’a ve maddi katkı sağlayan değerli kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hem ailelerimiz hem de öğrencilerimizin hem kültürel olarak faydalanacağı hem de keyifli vakit geçireceği festivalimize tüm Alanya halkını davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


“ALANYA BİR İLÇEDEN DAHA FAZLASI OLMUŞTUR”
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da Başkan Yücel’e eğitime verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, “Bir ilçeden daha fazlası olduğumuzun farkındayız. Alanya Belediyesi yalnızca ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde faaliyetler yapabildiğini herkese gösteriyor. Bugünkü etkinlik de bunun bir özeti. Alanya Belediyesi’nin en önemli paydaşlarından biri olarak her zaman destek veriyoruz. Biliyoruz ki bunların tümü öğrencilerimizin yararına. Biz de tüm kadrolarımızla bu organizasyonun içerisinde olmaktan dolayı mutluyuz. Siz çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmek istiyoruz. Başta Başkanımız Adem Murat Yücel olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0