Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Özcan TRT Antalya Radyo’ya Konuk Oldu
Alanya Kent Konseyi Başkanımız Nurhan Özcan TRT Antalya Radyo’ya konuk oldu. Alanya ve Çevresi Sukabağı Geliştirme Projesi’ni anlattı. Projenin amacını ve uygulama süreci hakkında bilgi veren Başkan Özcan; Projenin amacı yerel bazda ciddi bir kabak eksiğinin olması, yerel bir ürün olan su kabağının ve sanatının unutulmaması, yerel halkı da içine alacak bir şekilde kabakların şehirde görünür kılınmasıdır. 6 yıldır devam etmektedir.
05 Mayıs 2022 - Perşembe 16:48
YAŞAM

Proje ilk önce halka duyuru yaparak, yerel su kabağı tohumlarının toplanmasıyla başladı. Halktan gelen su kabağı tohumları, Alanya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü serasında yetiştirildi. Fide haline gelen su kabakları şehirde pazarlar başta olmak üzere muhtelif yerlerde halka ücretsiz dağıtıldı.

 

Ayrıca halka su kabağının nasıl yetiştirileceğine dair bilgilendirme broşürleri verildi. Yetişen su kabaklarını Alanya Belediyesi başta olmak üzere kabak ticareti yapanlar satın aldılar, böylece halkta kazanç sağlamış oldu. Elde edile su kabakları başta engelli bireyler olmak üzere yerel halka workshoplar ve kurslarla kabak süsleme sanatı öğretildi. Engelli bireylerin yapmış olduğu bu renkli ve ışıklı su kabaklarından su kabağı sokağı tasarlandı ve hayata geçirildi. Ayrıca şehrin muhtelif yerlerine başta refüjler olmak üzere kabaklar ekilerek görünür olması sağlandı. 2022 yılı içerisinde su kabağı festivali düzenlenmesi planlandı. Su kabağı liflerinin de dikimi sağlanarak halka dağıtımı gerçekleşecek.” Dedi. 


TOPLAM 75 BİN SU KABAĞI FİDESİ DAĞITILDI
Proje kapsamında 6 yıldır vatandaşlara ücretsiz olarak su kabağı fidesi dağıtımı gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Özcan “Her sene halka 15 bin adet su kabağı fidesi dağıtımı yapıldı. Böylece, 75 bin adet su kabağı vatandaşlara dağıtımı gerçekleşti. Bu sene 18 bin adet su kabağı fidesi dağıtımı yapılacak. Engelli bireyler başta olmak üzere halktan katılımların olmasıyla su kabağı sanatının kursları gerçekleşti. Alanya’nın en işlek caddesine su kabağı sokağı yapıldı. Her sene refüjler başta olmak üzere muhtelif yerlere ekilerek su kabağının görünür olması sağlandı. Yerel bazda su kabağı eksiği büyük oranda giderildi.” Dedi

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0