Reklamı Geç
HABER DETAY
82 yaşında, unutulmuş bir Yeşilçam Çınarı
Alanya da bir pansiyon odasında yaşam savaşı veren Yeşilçam emektar Kubilay Hakan, uzanacak yardım elini bekliyor. Hakan " bir tek Allah ım var, yalnızlık çok zor" dedi.
05 Mayıs 2022 - Perşembe 09:30
YAŞAM

1966 yılında Yeşilçam da uşak rolü ile sinemaya giren Kubilay Hakan, 300 civarında filmde rol aldı lt sonra, yaklaşık onbeş yıldır anıları ile  yaşadığı Alanya da son dönemde sıkıntılı günler yaşıyor.

Daha önce Alanya Mahmutlar da uzun süre yaşayan Kubilay Hakan, daha sonra Kestel beldesine yerleşti. Geçtiğimiz yıl yaşadığı ev bitişiğindeki evle birlikte bir gün yakıldı.


Eşinden ve çocuklarından ayrı yaşayan Türk Sinemasının siyahi oyuncusu Kubilay Hakan evi yanınca Ocak ayında  sokakta kaldı.
Kiralık evde eşyaları, kostümleri, dar günler için biriktirdiği parası ve kimliği de yanınca büyük sıkıntı yaşayan Hakan 'a Alanya belediyesi sahip çıkıp Nisan ayına kadar Tayfun Pansiyona yerleştirdi.


Yön ve adres bulma  sorunu yaşayan 82 yaşındaki oyuncu, tuşlu telefonunu da çaldırınca daha da mağdur oldu.
Kostüm, yiyecek sorunu da yaşayan Kubilay Hakan, Filmsan Başkanı Engin Çağlar ve Soder Başkanı Yusuf Sezgin e de seslenip "  sizlerin her biri ile 20 şer 30 ar filmde oynadım. Ben Kubilay Hakan ım, bana sahip çıkın, unutmayın beni" diye seslendi.


Önceki gün de pansiyondan sokağa çıktıktan sonra kaybolan Hakan, üç gün sonra bir köy yolunda bulundu.
Yalnızlığın çok kötü olduğunu ifade eden eski oyuncu "Benim gerçek adım Sabri Kubilay. Anam ve babam Sudan dan geldi, ama artık öldüler. Ben rengimden dolayı sinemaya girdim. 300 civarında filmde rol aldım. Türkiye de ilk ezanı okuyun Bilali Habeşi yi oynayan oyuncu da benim. Unutuldum, herkes unuttu beni. Bir Allah ım var, sanat dünyasından, ilgililerden destek bekliyorum. Yalnızlık çok kötü. Bir pansiyon odasında tek başına yaşamak ne kadar zor. Allah kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmasın " dedi.
Özel Haber : Zeki Demir

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0