Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Belediyesi Su Kabağı Fidesi Dağıtacak
Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin iş birliği ile yürütülen “Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi” kapsamında fide dağıtımı projesi devam ediyor. Yarın kurulacak Cuma Pazarı’nda vatandaşlara su kabağı fidesi dağıtılacak. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında üretimi yapılan su kabakları çeşitli kullanım fonksiyonları için değerlendirebilecek vatandaşlar için yarın Cuma Pazarı’nda Eşref Kahvecioğlu Caddesi üzerindeki Hacet Camii önünde dağıtımı yapılacak.
28 Nisan 2022 - Perşembe 14:21
YAŞAM

FONKSİYONEL YAPISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Su kabağı kurutulduktan sonra tarih boyunca çeşitli alanlarda kullanılırken içi çakıl ve tuzlu su ile temizlendiği zaman içme suyunun depolanması için kullanılmış, yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılan su kabağı ayrıca günümüzde şekerlik, vazo, çiçek saksısı kepçe, abajur, aplik, saklama kapları, kalemlik, mutfak gereçleri, büro malzemeleri olarak da değerlendiriliyor.


“YIL İÇERİSİNDE 18 BİN FİDE DAĞITILACAK”

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada; “Hayatımızın birçok yerinde kullanabileceğimiz su kabağı üretimi ve dağıtım organizasyonlarımız geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Fidanlığımızda üretimi yapılan 18 bin su kabağı fidesi bu yıl içerisinde vatandaşlarımıza dağıtılacak.” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0