Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazişapa Hepimizin Platformu Açıkladı
Gazipaşa’nın 100 km batısında Manavgat- Ululan a DAYATMA şeklinde yapılmak istenen İmar planı Mimarlar Odası Antalya Şubesinin açtığı dava ile iptal oldu. CHP li Belediye Başkanı Şükrü Sözen Plan iptal oldu diye müjdeli haberi verdi. Ulualan Platformu ve Manavgat Halkı bayram etti. Çünkü mücadele edenler,Ulualanın betonla kaplanıp ölüalan olmaması için direndiler ve kazandılar.
25 Nisan 2022 - Pazartesi 14:54
YAŞAM

Önceki Cuma günü ise Gazipaşa Gazetelerinde yayımlanan , Gazipaşa Belediye Başkanının verdiği ‘’Müjdeli!!’’   haberi görünce önce hayretler içinde kaldık , sonra da üzüldük. ‘’Platformcular Kaybetti’’ başlıklı haber ise Manavgat’la tam ters düşen bir haberdi. Çünkü’’ Selinus, Koru ve Kahyalar Sahilinin betonla kaplanmaması için imar planına açılan davayı 

‘’PLATFORCULAR KAYBETTİ'' haberi yapıldı. .


Yani Sahillerin Betonla kaplanması onaylanmış. 100 km batıdaki  Manavgat'ın CHP li Belediye Başkanı ‘’ sahillerimizi betona boğdurtmadık’’ diye bayram ederken Manavgat ın 100 km doğusundaki aynı CHP nin Belediye başkanı ‘’sahilleri  betona boğduracağız’’diye bayram ediyor. Müjdeli haberler veriyor. Aynı partili, aynı Chp nin Belediye başkanları 180 derece ters konuşuyor., Doğrusu şaşırdık. Acaba CHP nin çevre, sahiller ve planlamalar ile ilgili bir fikri, duruşu ve ideolijisi var mı ? Onu da merak ettik. Açıklarlarsa biz de öğreneceğiz.


Özellikle Havaalanı açıldıktan sonra Gazipaşa’ya olan talep oldukça arttı. Son yıllarda tropik meyve yetiştiriciliği artması ile de gerek köylerde tarımsal üretim için tarla ,gerekse de şehir merkezinde imarlı arsaların fiyatları çok yükseldi. Ortadoğu ve Kafkaslarda yaşanan huzursuzluklar ve savaşlardan dolayı savaş bölgelerinden kaçan insanların ilk tercihi Türkiye, Türkiye’de ilk tercihleri de Antalya oldu. Halen de bölgemize çok miktarda savaş mağduru insan yerleşmek istemekte. 


Gazipaşa’ya da  yerleşmek ve turizm yapmak isteyen kişilerin olduğu bilinmekte. Dışarıdan gelen ve yerel halktan müteahhitler inşaat yapmakta. Yapılan daireler de ciddi oranda talep görmekte. Hal böyle iken yerel yöneticilerin görevi ise çevreyi koruyarak kimlikli, yerel yaşam tarzına özgü, yöre halkını koruyan ve yerel sosyo- kültürü koruyacak yaşanabilir bir  ilçenin gelişimini yönlendirmek olmalıdır. Etrafımızdaki diğer ilçelerde yapılan kötü örneklerden ders alarak Gazipaşa’nın daha güzel gelişimini sağlamaktır. 


Özellikle son yıllarda artan 1+1 daireye ciddi oranda talep artmıştır. Artan talep sonucu da ciddi oranda 1+1 daire imal edilmektedir. Bu gelecek yıllarda da daha fazla nüfus, daha fazla araç, daha fazla su, kanalizasyon atığı, daha fazla çöp olarak karşımıza çıkacaktır. Belediye Başkanımızdan beklentimiz ise mevcut durum ile yakın gelecekteki karşımıza çıkacak olağan durumu iyi analiz edip gerekli tedbirleri şimdiden almasıdır.


Gazipaşa Hepimizin Platformunun da çekinceleri var. 
1Gazipaşa’nın içme  suyu şebekesi , ilçede kaç kişinin yaşamasına göre planlanmıştır? Artan nüfusu şebekemiz kaldırabilecek mi?
2)Gazipaşa’da ki arıtma tesisi kapasitesi kaç kişidir? Emsal artışı ile artan nüfusu Arıtma tesisi kaldırabilecek mi?
3)Mevcut imar planındaki yollar ,yeşil alanlar ve otoparklar yeterli midir? Şu anda bile deniz yolundaki sıkışıklıkları ve kazaları görüyoruz. 

 

4)Şehrin silüetini değiştiren ve çok büyük görsel kirlilik yaratan 10 katlı binaların yapımına neden müsaade ediyorsunuz? Yoksa 10 katlı binalardan memnun musunuz? 
5)Çalışmayan ve yaz aylarında denize pis su bırakan Arıtma tesisinin düzeltilmesi için bir çalışma yapıldı?
6)Sürekli artan göç ten dolayı bölgede 1+1 daireye talep patlaması gerçekleşti. Müteahitler de 1+1 veya küçük daire imalatına yöneldi. Bu da su,kanalizasyon,elektrik,telefon gibi altyapı hesaplamalarının tutmaması ve değişmesi demektir. Bir çalışma var mı? 


‘’ Platformcular kaybetti. ‘’ haberi yapıldı.( Gerçi Dava süreçleri devam ediyor). Peki Kimler  kazandı?  Söyleyelim biz.; 3-5 turizm yatırımcısı kazandı. BETONSEVİCİLER kazandı. Rantçılar kazandı. Gözleri para hırsı bürümüş  çevre ve doğa düşmanları kazandı. Ama Platformcular değil  GAZİPAŞA KAYBETTİ…

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0