Reklamı Geç
HABER DETAY
Bisiklet takımlarının testleri ALKÜ'de yapılıyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), Spor Toto Spor Kulübü Bisiklet takımının performans testleri gerçekleştirildi. ALKÜ Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBAM) tarafından Spor Bilimleri Fakültesi Spor Performans Laboratuvarında Spor Toto Kulübü Bisiklet takımı sporcularının performans testleri yapıldı. Türk Milli Takımının 6 bisikletçisi performans testlerini ALKÜ yaptırdı.
13 Ocak 2022 - Perşembe 12:36
YAŞAM

ASBAM Müdürü Doç. Dr. Işık Bayraktar gözetiminde alanında uzman görevliler ile gerçekleştirilen testlerde, bisiklet sporcularının antropometrik ölçümleri yapıldı. Sporculara aynı zamanda dayanıklılık antrenman bölgelerini belirlemek amacıyla FTP (fonksiyonel eşik gücü) testi uygulandı. 


Bayraktar sporcuların, maksimum oksijen kapasitelerinin tespiti için ise VO2 max testinin ilerleyen günlerde uygulanacağını belirtti. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, “Testler konusunda kendilerine destek olan ve yalnız bırakmayan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz Yıldız’a, ASBAM Müdürü Doç. Dr. Işık Bayraktar’a, Spor Toto Kulübü Bisiklet Antrenörü Muhammet Atalay’a, Mehmet Şafakçı’ya ve görev alan personele teşekkür ederim. 


Testlerin tamamlanmasının ardından yetkililerle yaptığımız görüşmede, bisiklet şehri olan Alanya’da yapılacak yarışma organizasyonları ve bunların hazırlıkları esnasında ALKÜ Spor Bilimlerinin rolü ve önemi konusunda birtakım değerlendirmeler yaptık.” dedi

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0