Reklamı Geç
HABER DETAY
ALKÜ’lü akademisyenden örnek davranış
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Yalçın Günal, yazarı olduğu kitabın gelirini SMA hastası bir bebeğe bağışladı.
12 Ocak 2022 - Çarşamba 12:10
EĞİTİM

ALKÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. M. Yalçın Günal, yaklaşık bir yıl önce birinci baskısı satışa sunulan “Sağlık Bilimleri için Temel Fizyoloji” kitabının tüm telif haklarının gelirini korona virüs mücadelesi sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarına eğitim bursu olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’na (KAHEV) bağışladı. Günal, kitabın kısa bir süre önce çıkan genişletilmiş ikinci baskısından elde edilen gelir ise SMA-Tip 1 hastası Fatma bebek için bağışladı.


“BU TÜR BAĞIŞLAR ÖRNEK OLSUN”
Kitabın yazarı Doç. Dr. M. Yalçın Günal, kitabın ikinci baskısının gelirinin SMA-Tip1 hastası Fatma Zehra bebeğin tedavisi için oluşturulan bağış kampanyasına aktarıldığını ifade etti. Ayrıca yazar, SMA hastalığı konusunda toplumsal farkındalığı artırabilmek ve Fatma Zehra bebeğin tedavisine bir nebze olsun katkı sağlayabilmek için yapılmış olan bu davranışın örneklerinin artması temennisinde bulundu.


Günal’ın kaleme aldığı kitapta ilgili fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin meslek hayatlarında kullanabilecekleri bilgiler sade bir anlatım dilinde veriliyor. Monoton bir anlatım tarzından uzak olan kitap, öğrenmenin temelinde yer alan tekrar yapmanın önemine vurgu yapmak amacıyla hatırlatma kutucuklarına yer veriyor. Fizyoloji konularının histoloji konuları ile harmanlandığı kitapta bilgiler şekil ve grafikler ile de destekleniyor.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0