Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Hayaline Kavuşuyor!
Genç girişimci Aykut Akın yıllardır beklenen projeyi hayata geçiriyor. Silah konusunda toplumda yerleşmiş sert bir bakış açısı var. Biz bu projemizle, atıcılığın bir spor olduğu gerçeğini topluma tekrar kabullendirmeyi planlıyoruz.
11 Ocak 2022 - Salı 12:39
YAŞAM

Toplum olarak silaha çok meraklı olmamıza rağmen, bilgi olarak da bir o kadar eksiğiz. Kişiler silah sahibi olmalarına rağmen, tutuş, duruş ve nişan hattı oluşturma gibi ilk aşama bilgilere tam olarak vakıf olamayabiliyor. Bunun yanı sıra bilinçsiz silah kullanımı kutlama, uğurlama gibi toplu organizasyonlarda oldukça yaygın. Bu konuda büyük bedeller ödemiş ve ödemeye devam eden bir toplum olarak en azından Alanya adına böyle bir proje ile insanların silah kullanımı merakını poligonumuzda tatmin edeceğini ve bu sayede söz konusu organizasyonlarda risklerin en aza ineceği hatta zamanla hiç oluşmayacağını ümit ediyoruz. 

Biz bu yatırımımızla atıcılık sporunun hem erkek egemen bir spor dalı olmamasını hem de daha kolay ulaşılabilir olmasını hedefledik. Bu hususta ki ilk adımımız da İşletme Genel Müdürümüzün bir kadın yönetici olması oldu.
İşletme Genel Müdürü Dilan Çelik Yılmaz’ın da ekibi oluştururken kadın ağırlıklı bir seçim yapması, istediğimiz algıyı oluşturmamızda önemli bir rol oynadı.

 

Gelecek misafirlerimizin de bu konuda ki farkı hissedeceklerine ve kendilerini ortamın güvenine bırakarak keyifli vakit geçireceklerine eminim. Misafirlerimiz, ailesi ile birlikte zaman geçirebileceği , kendisi atış yaparken diğer aile üyelerinin kafeterya, bilardo gibi etkinliklerden faydalanabileceği , çeşitli hediyelik ürün alışverişi de yapabileceği kombine ve elit bir ortamı hak ediyor dedi.

Açılacağının duyulması bile heyecan uyandıran kapalı atış poligonu ile ilgili merak edilenleri sizler için sorup öğrendik.

KİMLER ATIŞ YAPABİLECEK
18 yaşını doldurmuş, psikolojik tutarsızlık göstermeyen, alkollü olmayanlar ile 15 yaşını doldurmuş ve velisi tarafından mesuliyet belgesi imzalanmış herkes atış yapabilecek.


SİLAHLAR VE MÜHİMMATLAR
Poligonun envanterinde çok çeşitli marka, model ve çapta silah bulunuyor. Atıcı dilerse poligona ait silahlardan faydalanacak, dilerse de ruhsatlı tabancası ile atış yapabilecek. Bulundurma ruhsatlı tabacalar için süreli nakil belgesi şartı aranacak.

 

ATIŞ GÖZLEMCİLERİ
Atış alanı içerisindeki kadro; her biri yıllarca kolluk kuvvetleri içerisinde kritik birimlerde görevlendirimiş, silah konusunda yeterliliği yüksek uzman bir ekipten oluşuyor.
İstenildiğinde bu uzman kadrodan özel olarak eğitim alınabilecek.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0