Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlandı
Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuşan AGC Başkanı Gaye Coşkun, dayanışma ve mücadele ile yaşanan zorlukların üstesinden gelineceğine inancının tam olduğunu söyledi. Kaymakam Ürkmezer de, Alanya’da medyanın gelişen dünya koşullarına çok iyi uyum sağlamış durumda olduğunu ifade etti.
10 Ocak 2022 - Pazartesi 13:19
YAŞAM

Çelenk sunma törenine Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun ile ilçedeki basın kuruluşlarının çalışanları katıldı.

Tören AGC Başkanı Gaye Coşkun’un anıta çelenk sunumu ile sona erdi. Ardından AGC üyeleri ilçe protokolü ile Oba Mahallesi’nde bir mekanda kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, kamu kurum kuruluşlarının idari birim amirleri, oda başkanları ile siyasiler ve ilçedeki basın kuruluşlarının çalışanları katıldı. 


“BİR ARAYA GELDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
Kahvaltıda konuşan AGC Başkanı Coşkun, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ne vesile olan 212 sayılı yasanın gazetecilerin özlük haklarını elde ettikleri yasanın kabulünün günü olarak kutlandığını söyledi. Coşkun, “Biz bugün kutlama demiyoruz. Dayanışma ve mücadele diyoruz. Çünkü elde edilmiş kazanımlar 90’lardan sonra sermayenin medyaya girmesiyle kayıp olarak başlamış ve hızla eriyor. Dolayısıyla dayanışma ve mücadele gününün doğuşu çok anlamlı. 


5 gazetenin patronu 3 gün gün süreyle yayın yapmama kararı alıyor. Bu karara tam da gazeteciden beklenen davranış yine gazetecilerden geliyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı altında okurlar haberlerden mahrum kalmasın diyerek basın adını verdikleri bir gazete yayınlıyor. İşte gazetecilik tam anlamıyla bu. Tepkiye bile anlam katabilmek. 


Bu gazetenin yayınlanmasıyla karşı direniş sona eriyor. Gazeteler çıkmaya başlıyor. 212 sayılı yasa kabul ediliyor. Günümüze baktığımızda sadece basın çalışanlarının değil, medya işverenlerinin sorunları da çok fazla. Dolayısıyla bugün de sadece çalışan gazeteciler diye ayırmak istemiyoruz. Tüm basın emekçileri, medya gönüllüleri için koşullar gittikçe zorlaşıyor ama her ne olursa olsun vesile oldu. Bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Dayanışarak ve mücadele ile bu zorlukların üstesinden gelebileceğimize inancımız tam” dedi.


“EH HIZLI AYAK UYDURAN SEKTÖR GAZETECİLİK”
21 yıllık meslek hayatı boyunca yerel gazeteden kişilerle beraber çalıştığını aktaran Kaymakam Ürkmezer de, “Gazeteciler bizim mesaimizin ayrılmaz parçaları. Gazeteciler ve medya çalışanları ile ‘İdareciler Günü’nü paylaştığımız için çok mutluyum. Bizler bugün rahat şekilde çalışabiliyor, gazeteciler daha huzurlu şekilde görev yapabiliyorsa kendinden önce koyduğu taşların neticesinde. Gelişen ve değişen dünyada hepimiz bir şeylere alışmaya çalışıyoruz ancak buna en hızlı alışması gereken sektör de sanırım gazetecilik sektörü. Ülkemize ve Alanya’mıza baktığımızda medya sektörü gelişen dünya koşullarına çok iyi uyum sağlamış durumda ancak işin özü hiçbir zaman değişmiyor. 


İşin özü her zaman vatandaşın en doğru bilgiyi almasını sağlamak. Çünkü dünyanın dönüşümünden beri her zaman demokrasinin gelişmesi için olmazsa olmaz şartlardan biri medya. Ülkemizde de böyle olmuş. Birçok demokratik atılımın sağlanmasında medyanın önemli bir rolü olmuş. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yere medyanın gelişmesi için işbirliği yapmak üzere bir çalışmamız var. İnşallah bunu da yapacağımız bir faaliyetle paylaşacağız. Şunu biliyoruz ki doğru bilgi ne kadar hızlı yayılırsa yanlış bilgiyi de kovacaktır. O yüzden doğru bilginin yayılması için çalışan bütün gazeteciler ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0