Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Erat"Emekliyi açlığa ve sefalete mahkum etmeyin"
Tüm Emekli Sen Alanya Şube Başkanı Kıymet Erat, emeklilere verilen zam oranının yetersizliğine dikkat çekip "yüzdelik ve göstermelik artışlara hayır" dedi. Yönetim kurulu üyeleri ile basın açıklaması yapan Başkan Erat şunları söyledi. " Her yıl yinelenen yüzdelik zam oyunu, 2022 de tekrar emeklilerin önüne getirildi.
06 Ocak 2022 - Perşembe 12:06
YAŞAM

Aylık bağlama oranlarını sürekli düşürerek, aylıklarımızın açlık sınırının bile altına düşürüldüğü bu sistemde yapılması gereken göstermelik, yüzdelik artışlar ile doğru ve inandırıcı olmayan enflasyon rakamlarının eklenmesi değil, en önce hak kayıplarımızın giderilmesi, temel ihtiyaçlarımızın alım gücü seviyesine getirilmesini istiyoruz. Bu çerçevede taleplerimiz şunlardır.


Aylık bağlama oranları yükseltilmelidir. Yılda dört kez aylık tutarında ikramiye verilmelidir. Doğalgaz, elektrik, su, ulaşım, ekmek gibi temel ihtiyaç maddeleri emekliler için 50 indirimli olmalı  ve aradaki fark devlet tarafından sübvanse edilmelidir. Sağlık hizmetlerinden alınan katkı payı kaldırılmalıdır. Emeklilerin örgütlenme hakları önündeki engel ve yasaklar kaldırılmalıdır. 


Hak ve talepleri için sendikal örgütlenme her kesim için hem bir insan hakkı hem de anayasal bir haktır. Sendikal örgütlenme için önümüze konan engel ve yasaklardan bir an önce geri dönülmelidir. Emekliler bu talep ve hakları için bu güne kadar sürdürdükleri mücadeleyi bundan sonra da sürdürmeye kararlıdırlar. Emekliler açlığa ve sefalete mahkum edilemez. Yüzdelik ve göstermelik artışlara hayır"dedi.
Haber :Zeki Demir

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0