Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Emniyeti’nden ‘kart’ uyarısı
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro (TDP) Büro Amirliği vatandaşları kredi ve banka kartı güvenliği konusunda uyardı. TDP Büro Amirliği bankaların vatandaşlardan bilgi talep etmesi durumuna karşı dikkatli olmasını istedi.
05 Ocak 2022 - Çarşamba 18:07
ASAYİŞ

Vatandaşlara kredi kartını kuryeden teslim aldıktan sonra hiçbir nedenle tekrar kuryeye vermemesi uyarısında bulunan TDP Büro Amirliği, kartın başka kişilere de verilmemesini istedi. TDP Büro Amirliği’nden yapılan açıklamada, “Kartınızı teslim alır almaz arkasındaki imza kısmını mutlaka imzalayın. Kartınızı, üzerindeki bilgileri ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın. 


Doğum tarihi, telefon numarası ya da ardışık sıralı sayılar gibi kolay tahmin edilebilir şifreler kullanmayın. Tüm kartlarınızda aynı şifreyi kullanmayın. Şifrenizi hiçbir yere (kağıda, bilgisayara, telefona) yazmayın. Kartınız ile ATM ve POS cihazlarında işlem yaparken şifrenizin kimse tarafından görülmediğine emin olun. Kartınız ile yapacağınız tüm ödeme işlemlerinizde, kartınızı gözünüzün önünden ayırmayın ve işlem tamamlandığında kartınızı geri aldığınızdan emin olun. Kartınızı kullanması için kesinlikle başka bir kişiye vermeyin. 


Süresinin dolması ya da kapanması durumunda kartınızı numarası okunmayacak şekilde küçük parçalara bölerek imha edin. Kart başvurusu sırasında bildirdiğiniz ya da bankamızda kayıtlı olan iletişim bilgilerinizde meydana gelecek değişiklikleri 15 gün içerisinde bankanıza bildirin. E Ticaret işlemlerinizde güvenliğiniz açısından sanal kart kullan. Eğer henüz sanal kartınız yoksa internet şubesinden kolaylıkla ücretsiz bir sanal kart oluşturabilirsiniz. Sanal kart limitinizi işlem sonrası sıfırlamayı unutmayın. 


E Ticaret işlemlerinizde kartınızın üzerinde yazan bilgilerle işlem yapacaksanız güvenliği uluslararası sertifikalarla sağlanmış işyerlerini tercih edin. Mümkünse 3D Secure altyapısını kullanmayan iş yerlerinden işlem yapmayın. 3D Secure şifrenizi kimse ile paylaşmayın. Şifre SMS'inde yer alan işyeri adı ve tutar bilgisini mutlaka kontrol edin. 3D Secure şifrenizi sadece işlem sırasında ekrana açılan pencereye girin. 


Şifresiz yapılan POS işlemlerinde harcama slibini imzalamadan önce ödeme tutarını mutlaka kontrol edin. Kartınızın çalınması, kaybolması ya da ATM'de alıkonulması halinde vakit kaybetmeden kendi cep telefonunuzdan bankanızı bilgilendirin ve kartınızı kullanıma kapattırın. Bankanız hiçbir şekilde e-posta, SMS ya da telefon kanalı ile size ulaşarak bilgi talep etmez. Bu tür bilgilerin talep edilmesi halinde hiçbir paylaşımda bulunmayarak bankanız ile irtibata geçin.”

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0