Reklamı Geç
HABER DETAY
Yoğun Bakımda Süren 52 Günlük Yaşam Savaşını Kazandı
Koronavirüse yakalanan Mustafa Yılmaz( 21), Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verdiği 52 günlük yaşam savaşını kazanarak sağlığına kavuştu. Geçirdiği zor günlerde yanında olan doktor ve yoğun bakım hemşirelerini ziyaret eden Yılmaz, teşekkür etti.
27 Aralık 2021 - Pazartesi 12:52
SAĞLIK

Hayatında hiç bir şeyin eskisi gibi olmadığını belirten Mustafa Yılmaz, ”Aşıya karşı fazla direnmiştim ve ertelemiştim. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma yattığım zaman kendime geldiğim an ilk olarak aşımı olacağım dedim. Ama bu durum benim için çok geç bir pişmanlıktı. Hastaneden iyileşerek ayrıldığımda hayatımın farklı bir seviyesine geçtiğimi farkındaydım. Kendi yaşadığım acı tecrübeyi ve diğer hastalarda gözlemlediklerimi aşı olmayan herkese söylemeli ve anlatmalıydım. Çünkü aşının ne kadar önemli bir şey olduğunu ve hayatta tutucu bir etken olduğunu çok geç olsa da öğrenmiştim. 


Birilerinin hayata tutunmasına yardımcı olabileceğimi hissediyorum. Bir kişinin bile aşı olmasına vesile olabilirsem çok mutlu olurum. 52 günlük mücadelemde benim kahramanlarım ise doktorum ve yoğun bakım hemşirelerim oldu. Başta doktorum olmak üzere, hemşirelerimiz hayatımın geri kalanında da görmek istediğim kişilerdir. Bazen şaşırıyordum sürekli gözetim altında beni tutmalarını ve benim ve diğer hastalar için göstermiş oldukları çabaları görünce. Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. O yüzden kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.  


Salgına karşı mücadelelerinin devam ettiğini söyleyen Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Uğur Altun konuşmasına şu şekilde devam etti. “  Biz hekimlerin ve sağlık çalışanlarının salgınla mücadelesi devam ediyor. Hastalarımızı kurtarmak için insanüstü bir gayret gösteriyoruz. Hastam Mustafa Yılmaz ilk geldiği dönemde covid pozitif ve hiç aşısı olmayan bir hastamdı.  Çok kötü bir durumdaydı. 2. ve 3. basamak yoğun bakımda kendisini takip ettik. 


52 gün boyunca ölümün kenarında dolaşan Mustafa’yı bugünlere getirdik. Çok zor günler geçirdi.  Mustafa’nın taburcu olmasına hepimiz çok sevindik. 52 gün süren savaşı kazanmış hastamızı hayata döndürmüştük. Yaşının genç olmasına rağmen aşısız olması dezavantajdı. Çünkü aşılı hastalarda covid enfeksiyonun daha hafif seyrettiğini görüyoruz. Bu yüzden bütün aşı olmayan ve aşılarını tamamlamamış vatandaşlarımıza aşı olmalarını ve aşılarını tamamlamalarını öneririm” diye konuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0