Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanyalı turizmci üzülecek!
Alanya turizminin de ana pazarlarından birisi olan Rusya'da turistlerin yılbaşında en ucuz tatili yapacağı ülke olan Türkiye ilk tercihleri olmaktan çıktı.
26 Kasım 2021 - Cuma 12:33
TURİZM

Moskovalı bir çiftin turizmin başkenti Antalya'da 3 yıldızlı bir otelde her şey dahil bir tatil için harcayacağı para miktarının 24 bin 700 ruble yani 337 dolar olduğunu, beş yıldızlı otellerde ise bu miktarın 69 bin rubleye çıktığını yazan Rus basını yılbaşı tatili için Mısır ya da Dubai'yi tercih edecek Rus turistlerin kesenin ağzını biraz daha açmak zorunda olduğuna dikkat çekti. 


Mısır tatilinin 48 bin, Dubai tatilinin 86 bin, Sri Lanka tatilinin ise 96 bin 500 rubleye mal olacağını yazan Rus basınında yer alan haberlere göre aradaki fiyat farkına rağmen Rus turistlerin yılbaşı tatili için ilk tercihi Mısır oldu. Rus basınına açıklamarda bulunan Rozovıy Slon isimli seyahat acentası temsilcisi satılan turların yüzde 50'sinin Mısır istikametinde olduğunu belirtirken İnturist, TUI ve Tez Tour'un sattığı turlarda da Mısır ilk sırada yer alıyor. 


Rus turistlerin en çok tercih ettiği ikinci destinasyonun Türkiye olduğunu belirten yetkililer Antalya'nın yanı sıra İstanbul'un öne çıktığını söyledi.Paket tur satın almadan seyahat eden turistler arasında İstanbul tercihinin ağır bastığına da değinen Rus basını yılbaşı için İstanbul'a 15 bin rubleye gidiş-dönüş uçak bileti bulmanın mümkün olduğunu, Kara Cuma diye tabir edilen indirim günlerinde fiyat bu sınırın da altına düştüğüne dikkat çekti.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0