Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Belediyesi 1 Yılda 600 Kadının Yaralarına Merhem Oldu
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kadın Dostu Kent” vizyonuyla oluşturulan Aile Kadın Destek Merkezi, 1 yılda 600 kadının yarasına merhem oldu. Merkez, şiddetle karşılaşan kadınların izleyecekleri yol haritasını içeren bir de kitapçık çıkardı. Ücretsiz bir şekilde tüm kadınlara ulaştırılacak kitapçık, kadınların hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesine yardımcı olacak
25 Kasım 2021 - Perşembe 08:17
YAŞAM

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bugün saat 14.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde kadınlara yönelik faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla bir panel düzenlendi. Panele Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve kadın derneklerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


REHBER KİTAPÇIK HAZIRLANDI

Programın açılışında konuşan Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek Merkezi sorumlusu Psikolog Esra Yemez, merkezde Psikolojik Danışmanlık, Hukuki Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Diyetisyen Hizmeti gibi çok çeşitli alanlarda hizmet verildiğini, kadınların her yönüyle rehabilite olmalarına ve bilgilenmelerine katkı sağlandığını belirtti. Yemez, merkezin geride kalan 1 yılda 600 kadına ulaşmayı başardığını söyledi. Yemez, 600 kadından elde edilen veriler ışığında Alanya Belediyesi’nin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile görüşerek hazırladığı kadınların şiddetle karşılaştığı zaman ne yapabileceği ile ilgili tüm detayları içeren rehber kitapçığı da tanıttı.


“KİTAPÇIĞI TÜM KADINLARA ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Kitapçıkta kadınların olası şiddete maruz kalma durumlarında izleyecekleri yol haritasının anlatıldığını belirten Yemez, “Kadınlar şiddetle karşılaştıklarında nereye başvurabilir? Ne yapmaları lazım? Hangi kanun maddelerin arkasına sığınabilirler? Alabilecekleri destek süreçlerindeki kamu kuruluşlarının rolleri neler? Bu kadın rehberini ellerine aldıkları andan itibaren nereyi arayabilirler? Nereye başvurabilirler? Bütün detaylar mevcut. Elimizden geldiğince her türlü noktaya ulaşıp kadınlarımızın tamamına bu rehberi dağıtacağız. Alanya Belediyesi’nin en temel vizyonlarından birisi kadın dostu kent olmak olacak” diye konuştu.


“ŞİDDETE MARUZ KALMAK KADER DEĞİLDİR”

Merkezin en büyük misyonlarından birinin şiddete “Hayır” demek ve şiddete karşı durmayı öğretmek olduğunu belirten Yemez, “Bu kapsamda her başvuru yapan kadına şiddetin bir kader olmadığını anlatıyoruz. Şiddet sonucunda ortaya çıkan ruhsal problemlerle baş etmeyle ilgili psikolojik destek sağlarken hukuki anlamda kadınların hakları noktasında bilgilenmeleri için avukat desteği sağlıyoruz” dedi.


AİLE HUZURUNU TEMİN EDİYOR

Aile huzurunun sağlanması konusunda Aile Kadın Destek Merkezi’nde, Aile Danışmanlığı hizmeti verildiğini belirten Yemez, “Evlilik kurumunun önemi, aile içi iletişimin sağlıklı hale gelmesi, özellikle son yıllarda artan boşanma oranlarının önüne geçmek ve aile yapısını güçlendirmek adına hem bireysel hem grup çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.


KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI TOPYEKÛN MÜCADELE

Esra Yemez’in ardından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Saliha Özpınar, Alanya Kadın ve Çocuk Hakları ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Üyesi Sinem Topçu, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Mustafa Necati Genç, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Hatice Nur Hızar, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden Duygu Musluk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Bengü Uğraş Şahin kurumları tarafından yürütülen kadına yönelik şiddetin engellenmesi hususundaki çalışmalarını katılımcılara aktardılar.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0