Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Yücel Ve Türkdoğan’dan Menfaat Guruplarına Sert Tepki
“Rant İçin Eğitime Ve Kamuya Büyük Zarar Veriyorlar”
23 Kasım 2021 - Salı 14:51
YAŞAM

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan sabahın erken saatlerinde, yıkım kararı alınan Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde ortak basın açıklaması yaparak, açılan davalarla yeni yapılacak okul inşaatını sekteye uğratan menfaat guruplarına sert tepki gösterdiler.


Deprem yönetmeliğine uymayan, eski ve kullanılamaz hale geldiği için yıkım kararı alınan Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çok sayıda hissedarı olması ve açılan yüksek bedelli kamu davaları nedeniyle yenilenemiyor. Okulun öğrencileri ise; Yılmaz Arıkan Dim Lisesi’nde ikili eğitim görüyor. sabahçı öğrenciler, sabah 07.00- 12.30, akşamcı öğrenciler 12.30-19.30 saatleri arasında eğitim görmek zorunda kalıyor. 


Öğrencilerin ve velilerin mağdur edildiğini; bazı rant grupları tarafından her mahallede benzer davalarla kamu yatırımlarının engellendiğini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla rant guruplarına sert tepki gösterdi. Basın açıklaması sırasında Alanya Belediyesi MHP Meclis üyeleri, MHP İlçe Teşkilatı yönetim kurulu ve Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Uysal da katıldı.

 

YÜCEL: “BEDEL ÖDEMEKTEN YATIRIM YAPAMIYORUZ”
Bir gurup rant çevrelerinin insanları örgütleyerek kamu yatırımlarına engel olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Son günlerde kamuoyunu fazlasıyla meşgul eden ve mesnetsizce atılan atıflardan dolayı kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduk. Kamu Ortaklık Payı’nda olan yerlerin bir bedel karşılığında bazı kurumlara dava açılması ve bu kurumlara açılan davaların da yüksek maliyette olması ve bu kurumların eğitim ve sağlık başta olmak üzere, okul, spor tesis alanları, Alanyaspor tesisleri, kültür merkezleri, çeşme, cami, belediye hizmet alanları başta 

olmak üzere yüksek maliyetli davalar açılarak devlet yatırımlarının askıya alınmasına neden oluyor. Bu bölgedeki arsa bedellerinden şu anda Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve biz yerel yönetimler bedel ödemekten bu bölgedeki arsalar üzerinde yatırım yapamaz hale geldik.” 


“EĞİTİM YATIRIMLARININ ÖNÜNE SET ÇEKİYORLAR”
Bazı avukatların kamu kurum ve kuruşlarının üzerinde ego tatmini yaptıklarını vurgulayan Başkan Yücel; “Bazı avukatlar, Kamu Ortaklık Payı’nın 18 düzenlemeleri içerisinde yasal olduğu halde halkı gidip tek tek mahalle mahalle kapı kapı dolaşarak bu ve benzeri yanlış bilgiler vererek örgütlüyor. Sadece şahsi menfaatler uğruna bu okulların açılmasının ve yeni eğitim yuvalarının Alanya’ya kazandırılmasının önüne set çekilmektedir. Bu yatırımlar da sırf bu yüzden geç geliyor ve öğrencilerimiz alacakaranlıkta saat 7’de okulda olmak durumunda kalıyor. 5 dakika teneffüsleri var. Eğitim akşam 20.00’a kadar devam ediyor.” dedi.


“HAKSIZ KAZANÇ, ŞAHSİ MENFAAT PEŞİNDELER”
Alanya’da 2’li eğitimin olmaması adına başarıyla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yücel; “Birkaç okulumuz kalmıştı. Onları biz tek eğitime geçirebilmek adına uğraşırken maalesef bu durumlar ortaya hasıl oldu. Birkaç tane avukatın kamu arazilerine açılan davalar neticesinde yüksek meblağlar çıkması nedeniyle devletin yatırım yapmaya gücü varken bu yatırımları yapamaz hale geldik. Bunlar kamu ortaklık payı ve 18. madde uygulamalarıyla birlikte zaten yasal haklar üzerine alınmıştır. Bunun dışındaki herhangi bir vatandaşın kamulaştırmasıyla planlama geçmeden yapılmayan işlemlerdir. Böylelikle yasal şartlar içerisindedir ama bazı kişiler bunları örgütleyerek buralardan haksız kazanç elde etme, şahsi menfaat sağlama yolundadır.” dedi.


“3-4 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE BİR RANT OLUŞTURULUYOR”
Bölgede 4 Milyar TL’nin üzerinde bir rant oluşturulduğunu belirten Başkan Yücel; “Şu andaki yapılan gerek doğu gerek batı gerekse merkezdeki uygulamaların 5’i bile değil. Bu rakam bile 200 Milyon TL’nin üzerinde. Burada 4 milyar TL’nin üzerinde bir rant oluşturuluyor. Bunu da kullanmak isteyen belirli menfaat gurupları var.  Birbirlerine satış yaparak yüksek bedel gösteriyorlar. Yüzde 20, yüzde 30 komisyon talebiyle dava açtırıyorlar. Biz de yerel yönetimler olarak bu menfaat guruplarının önünü kapatacağız. Bu menfaat gurupları 

Alanya’mız kadar Türkiye genelinde de çığ gibi büyümeye başladı. Biz buna yerel yönetimler olarak çözümler üretiyoruz.” dedi.


“DİK DURACAK, GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”
Haksız kazanç peşinde koşanlara karşı dik duracaklarını ve geri adım atmayacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Yücel; “Bazı guruplar, Alanya halkını ve buradaki tüm hayırseverlerin icraatlarına gölge düşürecek yaptırımlar uygularken, geriye dönük ecrimisiller, geriye dönük davalar açarak şehrimizin sosyal dengesini, eğitim seviyesini bozmak için mücadele ediyorlar.  Açılan davaların tamamı 2014 yılından önceki uygulamalara ait. Biz de bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu mesnetsiz iddialar karşısında dik duracağız ve şu da bilinsin ki hiçbir zaman geri adım atmayacağız.” dedi. 


“HAKSIZ KAZANÇLARINA ÇOMAK SOKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Alanya’da bütün değerlerin korunması ve belirli bir gurubun rantına geçmemesi için mücadele edeceklerini söyleyen Başkan Yücel; “En önemlisi de bizim memleketimizde yaşayan herkes kadirşinas, hayırsever ve hoşgörülü insanlardır. Bizler onların arkasında durmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız şu saatte uykuda olmaları gerekirken sabahın 7’sinde, alacakaranlıkta okula geliyor. Biz yerel yöneticiler olarak çocuklarımızın bu durumundan rahatsız olduk. Biz bu yanlış uygulamaları ve yanlışı yapan insanların bir şekilde haksız kazançlarına çomak sokmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini bitirdi.


TÜRKDOĞAN: “ÖĞRENCİLERİMİZ OKULA ALACAKARANLIKTA GELİYOR”
Sabah 6.45’ten itibaren Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve teşkilat yöneticileriyle birlikte öğrenciler için toplandıklarını belirten MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan; “Aşağı yukarı 40 yılı aşkın hizmet veren okulun deprem yönetmeliğine aykırı olması nedeniyle yıkım kararı alınmış ve öğrenciler yan taraftaki okulda ikili eğitime geçmiş. Dolayısıyla sabahın alacakaranlığında başlayan eğitim akşam karanlığına kadar devam etmekte. 


Bu zamana kadar gerek hayırseverlerimiz gerekse de sosyal ve üretken belediyeciliğin temsilcili olan Alanya belediyemiz alanya eğitimine önemli katkılarda bulundu. Halen de Belediyemiz bölgemizde çeşitli eğitim kurumlarının yapımında taşın altına elini değil gövdesini koymak suretiyle Alanya’mızın eğitimine öğretimine hizmet etmeye devam etmekte.” dedi.


“TOPLUM VE KAMUNUN MENFAATLERİNE OLAN İŞLERDEN UZAK DURUN”
MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, kamu ve toplum yararına olan işlere karışan menfaat guruplarını uyararak şu ifadeleri kullandı; “Bir takım gurupların bu hizmetlerin önüne geçecek şekilde bu işleri dava konusu haline getirmesi hakikaten bizleri üzüyor. Burada daha birçok hizmetler yapılabilecekken açılan davalarla maalesef belediyemizin bu tür sosyal hizmetleri sekteye uğratılmakta. 


Biz bu noktada kamuya ait kamu ve vatandaşın kullanımı noktasında olması gereken yerlerle alakalı şahsi tasarruf uygulayan arkadaşlarımızı, ellerini vicdanlarına koymaya ve toplumun, kamunun menfaatlerine olan işlerden uzak durmaya davet ediyoruz.”


“Bu işlerle uğraşmanın kimseye bir hayır veya faydası olmayacağını düşünüyoruz.” diyerek sözlerini sürdüren İlçe Başkanı Türkdoğan; “Burada öğrencilerimizin çektiği çileyi, sıkıntıyı, eziyeti hep birlikte gördük. Bu zamana kadar Alanya Belediyemiz sırf 2’li eğitimi bitirebilmek, sabahın erken saatlerinde yataklarında olması gereken öğrenciler okullara bu saatte gelmesinler diye çeşitli okullar yaptı. 


Buradaki okulda da üzerine düşeni yapması noktasında Alanya Belediyemiz seferber olacaktır. Bir kez daha ben buradan bu işlerle uğraşan, bu çıkar ve menfaat guruplarını adalete ve yüce Allah’a havale ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0