Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da çocukların sessiz çığlıklarına ses oldular
Alanya Kudüs Bilinci ve Kardeşlik Derneği, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne özel fotoğraf sergisi açtı. Sergiyi gezen vatandaş ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Dernek başkanı Rabia Macit, farkındalık oluşturmak için düzenlenen fotoğraf sergisi hakkında açıklamada bulunarak, " Hiçbir çocuk zulmü hak etmiyor" dedi.
20 Kasım 2021 - Cumartesi 11:48
YAŞAM

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile Kudüs'te istismara uğramış, yaşam hakkı elinden alınmış sokak, savaş çocuklarının ve dünyadaki tüm çocukların haklarını konuşmak, gündeme getirmek ve hak ihlallerine karşı saflarını belli etmek adına Alanya Kudüs Bilinci ve Kardeşlik Derneği tarafından bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Alanya Hacet meydanında açılan sergide Kudüs'te hak ihalleline uğramış pek çok çocuğun fotoğrafı yer alırken, Kudüs'ün tarihini anlatan hikaye kitapları da tezgahlarda gösterildi. Dernek başkanı sergiyi gezen çocuklara haklarını daha iyi tanıması için  fotoğraflar hakkında bilgi verdi.


'ÖZGÜR BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUZ'
Düzenlenen sergi hakkında bilgi veren Alanya Kudüs Bilinci ve Kardeşlik Derneği Başkanı Rabia Macit,.Alanya Posta Medya'ya yaptığı açıklamada " Biliyorsunuz ki, 20 Kasım dünyada ''Dünya Çocuk Hakları Günü'' olarak ilan edildi. Bizler de bu özel günde dünyada aynı haklara sahip olan çocukların  yaşadığı hak ihlallerini gündeme getirmek ve aynı hakları yaşamaları için çocukların ortak sesi olmak istedik. Onların sessiz çığlıklarına nasıl ses olabiliriz diye düşündük. Çocukların sahip oldukları tüm hakları özgürce yaşayabileceği  bir dünya hayal ediyoruz. Bunun için farkındalık çalışmasıyla, fotoğraf sergisi ile Alanya Hacet meydanında 3 gün boyunca sizlerle birlikte olacağız" dedi.


'BU ZULMÜ HAKETMİYORLAR'
Macit dünyadaki tüm çocuklar için temennisini dile getirerek, "Fotoğraflarımızı sergilediğimiz andan itibaren herkesten çok güzel tepkiler aldık. Herkesin ortak düşüncesi ve vicdanının sesi şudur: Bu çocuklar bu zulmü hak etmiyor. Bizler bunu ortak bir sesle dile getirirsek bu noktada bir duyarlılık oluşturabiliriz. Dünyada hiçbir çocuğun gözyaşının akmadığı ve tüm haklara sahip oldukları özgürce yaşanabilecek bir dünya hayatını umut ediyoruz. Bunun için hep birlikte güzel işler yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin" diye konuştu. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0