Reklamı Geç
HABER DETAY
Tüp Bebek Ünitesi için Geri Sayım Başladı
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi için son düzlüğe geldiklerini ifade ederek, ”Sağlık Bakanlığının planlamasının içinde yer alan ünitemizi önümüzdeki yıl içerisinde hizmete almayı planlıyoruz” dedi.
19 Kasım 2021 - Cuma 13:47
SAĞLIK

Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezinin ilk adımı olan Androloji Laboratuvarı ve infertilite (kısırlık ve aşılama)  polikliniği Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2020 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. Androloji Laboratuvarı ve İnfertilite ‘den sorumlu ALKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Deniz ve ekibi ile bir araya gelen Başhekim Lakadamyalı önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı: ”2020 yılında hizmete kazandırdığımız Androloji ve Aşılama birimimizin meyvelerini almaya başladık.  Birçok ailemiz bebeklerini kucağına almaya başladı.


 Genç dinamik sağlık ekibimizle birlikte Tüp Bebek Merkezine doğru yürüyüşümüz devam ediyor. Hızlı bir şekilde Sağlık Bakanlığımızın planlaması içinde yerini alan ünitemizi önümüzdeki yıl içerisinde hizmete kazandırmayı planlıyoruz. Bu konuda desteğini bir an olsun bizden esirgemeyen şehrimize yeni sağlık hizmetlerin kazandırılmasını sağlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve milletvekillerimize teşekkür ederim “dedi. 


Aşılama Ünitesi Sorumlu hekimi Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Deniz ise Aşılama Ünitesi’nde verdikleri hizmet hakkında bilgi vererek bebek sahibi olmak isteyen çiftleri hastaneye çağırdı. Deniz, ”Çiftlerin 1 yıl veya daha uzun süre düzenli, korunmasız ilişkileri olmasına rağmen bebek sahibi olamadığı durumlar İnfertilite olarak tanımlanır. Nedenleri erkeğe bağlı, kadına bağlı ve her iki çiftin ikisinden kaynaklanan nedenler olarak 3 ana grupta inceleniyor. 


Bununla birlikte bazı çiftlerde, kadın ya da erkekte patolojik bir durum saptanmadan da infertilite görülebilmektedir. Kliniğimizde infertilite nedenini saptadıktan sonra, öncelikle nedeni tedavi ederek doğal yollarla hamile kalması için tedavisini düzenliyoruz. 


Tedavi ile düzelmez ise yardımcı üreme tekniklerini kullanarak çiftlerin çocuk sahibi olmasını sağlıyoruz.  İnfertil çiftlerin değerlendirilmesinde, gerekli laboratuvar ve görüntüleme yöntemlerinin hepsi hastanemizde uygulanmaktadır. MHRS sisteminden randevu alamayan hastalarımız infertilite polikliniğimizde hizmet veren hemşirelerimize başvurarak randevu oluşturabilir. Hastanemiz bünyesinde tüp bebek dışındaki tedaviler başarıyla yapılmaktadır“ diye konuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0