Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’nın Fethinin 800. Yılında Kaygusuz Abdal Heykeli Hacet Meydanına Yerleştirildi
Alanya Belediyesi, Alanya’nın Fethi’nin 800. yıl dönümü münasebetiyle Hacet 1. etap meydanına Alaiye Beyi’nin oğlu Kaygusuz Abdal heykelini yerleştirdi.
16 Kasım 2021 - Salı 15:57
YAŞAM

Alanya Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle Alanya’nın çehresini değiştirmeye, kent kimliği oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Hacet meydanında yapılan düzenlemelere ek mermer kaide üzerine Kaygusuz Abdal heykeli yerleştirildi. Alaiye Beyi’nin oğlu olan ve asıl ismi Alâeddin Gaybi olan Kaygusuz Abdal’ın heykeli, Heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur tarafından yapıldı.


VATANDAŞLAR İLGİYLE KARŞILADI

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Hacet meydanına yerleştirilen, 1342-1444 yılları arasında yaşayan ve edebi açıdan kıymetli bir halk şairi olan Kaygusuz Abdal heykeli, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Çeşitli şiirleri olan şairin hayatı ve şiirlerinden bir örneği de mermer üzerine oyularak alanda sergileniyor.


YÜCEL: “KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞIYOR, GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Kaygusuz Abdal heykelini, bu önemli yılda Alanya’nın en önemli noktalarından birine yerleştirdiklerini belirterek şunları söyledi; “Alanya Belediyesi olarak kendi kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bu bağlamda Alanya’mızın Fethi’nin 800. yılı münasebetiyle Alaiye Beyi’nin oğlu olan ünlü halk şairimiz Kaygusuz Abdal heykelini şehrimize kazandırdık. Alanya’mız açık hava sergi alanı gibi birçok heykelin yer aldığı, sanata değer veren bir şehir kimliğine büründü. Alanya’mız için hayırlı olsun.’’

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0