Reklamı Geç
HABER DETAY
Yağmur Taşı Oyunu Kapalı Gişe Prömiyer Yaptı
Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan yeni oyun “Yağmur Taşı”, seyirciyle buluştu. 2021-2022 tiyatro sezonunun ilk çocuk oyunu olan Yağmur Taşı, ABT Çocuk Birimi oyuncuları tarafından Alanya Kültür Merkezi A Salonu’nda kapalı gişe sergilendi.
15 Kasım 2021 - Pazartesi 16:23
YAŞAM

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi Yıldız Yücel ve kızı Zeynep Yücel ile birlikte izledi.

Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ve yönettiği oyunda, 5-14 yaş arası 25 çocuk rol alıyor. Bir Türk efsanesinden esinlenerek yazılan masal tadındaki oyun, beyliğine ait toprakları kuraklıktan kurtarmak için yağmur taşını arayan Memik Oğlan’ın hikayesini anlatıyor. Tek perdeden oluşan ve yaklaşık bir saat süren oyun, kum sanatı ve kuklalarla görsel bir şölene dönüşüyor. Oyunun müziği Kemal Günüç, dekor tasarımı Tayfun Cebi, kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas, ışık tasarımı Tayyar Öktem, ses efekt Merter Singer, kareografi Anıl Türkmener ve kukla tasarımı Ayten Öğütçü’ye ait.


YÜCEL: “MUHTEŞEM BİR OYUNDU”

Oyunu ilgiyle izleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yağmur Taşı oyununun ara tatile giren çocuklara güzel bir hediye olduğunu belirterek şunları söyledi; “Biz Alanya Belediyesi olarak sadece temel alt yapı bütünlüğü, imar planı, sosyal donatı alanı değil sağlıkta, eğitimde, istihdamda, sanatta, kültürde bu şehre bir değer katmak için aktif çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Alanya Belediye Tiyatromuz ulusal ve uluslararası çapta ses getirmeye devam ediyor. 


Bugün başarıdan başarıya koşan A Takımımızın yerini alacak, geleceğin sanatçılarının, geleceğin tiyatro oyuncularının yetiştiğini görmek gurur ve mutluluk verici. Bu güzel oyunda emeği geçen başta çocuklarımız olmak üzere herkesi tebrik ediyorum.” Dedi

Seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan Yağmur Taşı oyununun sonunda çocuklara teşekkür belgesi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yazar-yönetmen Nilbanu Engindeniz ve ekibine de çiçek takdim etti.  

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0