Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanyalı ülkücülerden Kerkük açıklaması
Türk Ocakları Alanya Şube Başkanı Hasan Perker, peşmerge güçlerinin Kerkük’e yerleşmesi konusunda dikkat çeken bir açıklama gerçekleştirdi.
12 Kasım 2021 - Cuma 12:48
YAŞAM

Kerkük’ün peşmerge kontrolüne terk edilmemesi gerektiğini belirten Perker, “Peşmerge güçlerinin Kerkük’e yerleştirilmesi hususunda IKBY hükümetini elinde tutan KYB ve bilhassa KDP’nin yıllardır süren ısrarlı talepleri doğrultusunda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile merkezî Bağdat Hükümeti arasında, Türkmenler devre dışı bırakılarak kapalı kapılar arkasında bir anlaşmaya varıldığı öğrenilmiştir. 


Anlaşma çerçevesinde; Peşmerge güçlerinin 20. Tugayının Irak Savunma Bakanlığı bünyesine alınması ve terörle mücadele bahanesiyle Kerkük şehri çevresine yerleştirilmesi hususunda mutabık kalındığı ifade edilmektedir.
Türk Ocakları olarak Irak Anayasasına aykırılığı açık olan bu teşebbüsün uygulamaya geçmesine izin verilmemelidir. 


Irak Türklüğünün varlık mücadelesi için hayatî önem arz eden bu meselede Irak Türkmen Cephesi’nin ve Irak Türklerinin yanındayız. Türk Devleti’nin bu gibi fırsatçı girişimlere duyarsız kalmayacağına ve gereken tedbirleri hayata geçireceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0