Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya kırsalında yaşayan kadınlara destek
Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı kapsamında Alanya’nın kırsal alanlarında yaşayan kadınların sürdürülebilir eko tarım uygulamalarıyla desteklemesi projesi açılış toplantısı, 12 Kasım Cuma günü saat 16.00’da ALTSO Meclis Toplantı Salonu’nda, Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage’nin katılımıyla gerçekleşecek.
11 Kasım 2021 - Perşembe 10:08
YAŞAM

Alanya Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Özen, Alanya kırsalında yaşayan ve tarımla uğraşan kadınlara çağrı yaparak toplantıya katılmalarını istedi. Mustafa Özen, “Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı kapsamında, Alanya kırsalında yaşayan, geçimlerini tarıma dayalı karşılayan kadınlarımızın alternatif tarımsal üretime teşvik etmek, üretim maliyetlerinin son derece arttığı bu dönemde maliyeti düşük daha kârlı ürünlere yönlendirme amacıyla, özellikle yaz dönemi yaşanan yangınlar nedeniyle zarar gören bölgelerde bu projeyi uygulamak istedik” dedi.


Proje paydaşlarından Alanya Keykubat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Aynur Mert ise yaptığı açıklamada, “Kadınlarımızın iş gücüne olan katkısı son derece yüksek olmakla birlikte, özellikle kırsal alanda kendini daha fazla hissettirmektedir. Kadınlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimiyle ve daha sonrasında kooperatif olarak bu bitkilerden elde edeceğimiz yağ ve kozmetik ürünler hem kadınlarımızın ekonomisine hem de ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak” dedi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0