Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanyaspor stadı tam kapasite alabilecek
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), müsabakalarda uygulanacak Covid-19 tedbirlerine ilişkin talimatta yapılan değişiklikleri yayınladı. Yabancı taraftarları da ilgilendiren değişiklikler kapsamında stadyumlar da artık tam kapasite olarak seyirci alabilecek
11 Kasım 2021 - Perşembe 08:21
SPOR

 Futbol Federasyon (TFF), müsabakalarda uygulanacak Covid-19 tedbirlerine ilişkin talimat değişikliğine gitti. TFF, 9 Kasım tarihinden itibaren statlara tam kapasite seyirci alınabileceği kararını daha önce duyurduğu gibi 9 Kasım tarihinden itibaren uygulanacağını açıkladı. Ancak misafir takım seyircisinin stadyuma alınmamasıyla ilgili karar ise devam ediyor. Yeni talimatnamede tam kapasite seyirci alımıyla ilgili madde şöyle:

 

Madde 3/1
Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası 2021 – 2022 Sezonu müsabakalarında stadyum seyirci kapasitesinin tamamı oranında ev sahibi takım
seyircisi alınabilir. Müsabakalara misafir takım seyircisi alınmaz. HES sorgulamasına göre risk grubunda bulunan kişiler ile aşağıdaki koşulları sağlamayanlar stadyuma alınmaz.

 

Buna göre, Aytemiz Alanyaspor, ligin 13'üncü haftasında 20 Kasım Cumartesi günü Bahçeşehir Okulları Stadı'nda misafir edeceği Beşiktaş maçında tribünlere tam kapasite seyirci alabilecek. Beşiktaş maçının bilet satışlarının hafta içerisinde başlaması bekleniyor.


YABANCI TARAFTARLARA MÜJDE

TFF'nin yeni talimatnamesinde yabancı sporseverler için de bir karar çıktı. Aytemiz Alanyaspor'un yabancı taraftarlarının stada girmekte yaşadıkları sıkıntıları protesto etmesinin ardından yabancı spor severler, aşı sertifikasını ibraz ederek stadyum gişelerinden bilet alabilecekLER. Alanyaspor'un yabancı taraftarlarını sevindirecek bu kararda ise şöyle denildi:

Madde 3/1e
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından tanınan aşılarını yurtdışında tamamlamış kişiler, sadece stadyum gişelerinden olmak kaydıyla, aşı sürecini tamamlayarak oluşturulan aşı sertifikasını stadyum bilet gişe yetkililerine ibraz etmeleri koşulu ile biletlerini pasaport numaraları ile almış oldukları elektronik kartlarına yükleterek satın alabilirler. Stadyum bilet gişe yetkilileri tarafından aşı kartının yanı sıra son aşı tarihinden 14 gün geçmiş olması kuralı ve aşı sertifikası ile pasaportun uyuşup uyuşmadığı kontrolü yapılır. 


Ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından tanınan aşılarını yurt dışında tamamlamış T.C. kimlik numarası sahibi kişiler ise İl Sağlık Müdürlüklerine giderek aşılarını HES Kodu ve T.C. kimlik numaralarına işletmeleri koşulu ile gişelerden ya da online olarak bilet alabilirler. TFF, Covid-19 tedbirleri kapsamında ki uygulamaların Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa müsabakalarında geçerli olduğunu belirtti. 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0