Reklamı Geç
HABER DETAY
Levent Uğur: Artık hakemleri de yeneceğiz!
Başkent Üniversitesi Alanya Kestelspor başkanı Levent Uğur, çok fazla hakem hatasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Uğur, 'maçların videolarını izliyoruz TFF'ye de MHK'ya da bunları gönderiyoruz ama herhangi bir sonuç alamıyoruz. Artık hakemleri de yeneceğiz başka çaremiz kalmadı' dedi.
10 Kasım 2021 - Çarşamba 22:20
SPOR

Başkent Üniversitesi Alanya Kestelspor, ligin 12'inci haftasında deplasmanda karşılaşacağı Redoks Darıca Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını dün Milli Egemenlik Stadı antrenman sahasında yaptığı idmanla sürdürdü. Saat 11.00'da başlayan idmanı kulüp başkanı Levent Uğur, Mahmutlarspor teknik sorumlusu Haydar durusoy ve yardımcısı Hasan fidancı da izledi.  Teknik direktör Fahrettin Sayhan yönetiminde gerçekleştirilen idmanda hücum varyasyonları çalıştı. 


KESTELSPOR'DA ALTI EKSİK
Öte yandan Darıca Gençlerbirliği maçı öncesi, BÜA Kestelspor'da altı oyuncu eksik olarak göz çarpıyor.  
Mavi-beyazlı takımda Ali Berke Timurcioğlu ile Alp Huy kart cezalısı. Salim Farsa'ın kasık yırtığı, Furkan Yıldırım'ın adale gerilmesi, Murat Sevimler'in de grip oldu. Yine geçtiğimiz haftalarda menüsküs ameliyatı olan Okan Şahingöz'ün de henüz oynamaya hazır olmadığı açıklandı. 


'TEMSİLCİ  İSTEMİŞ'
İdman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkent Üniversitesi Alanya Kestelspor başkanı Levent Uğur, önemli açıklamalarda bulundu. Levent Uğur, Levent Uğur, 'Pazar günü oynanan Şile Yıldızspor maçı sonunda yaşananlar hakem hatalarına tepki mi?' sorusuna: 'Maç bitmiş tribünler boşalmış, sadece yöneticiler ve spor medyasında birkaç arkadaş kalmış statta. Temsilci emniyet güçlerine talimat vermiş, stadı boşaltın diye. 


Temsilci bence burada biraz abartmış. Çünkü rakip takım soyunma odasına girmiş. Tribünde yetkili kişiler ve protokol dışında kimse kalmamış. Polise böyle bir talimat vermesi abartı olmuş. Ancak ben yine de burada çok büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Biliyorsunuz Alanya'da yıllardır ne Alanyasporumuzun maçlarında, nede Milli Egemenlik Stadında Kestelspor'un maçlarında Alanya'da hiç bir olay olmamıştır bugüne kadar. Geleni Alanya seyircisi misafirperver şekilde ağırlamış ve yolcu etmiştir. Biz de bunu devam ettiriyoruz' diye cevap verdi. 


'HATALAR VİDEODA KAYITLI'
Levent Uğur, Şile maçında ki hakemlerin yetersiz kaldığını ve oyuncu değişikliklerinde bile tabelayı yanlış gösterildiği hatırlatan gazetecilere; hakemlerle ilgili içini döktü. Uğur, hakemlerle ilgili bu sezon yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Hakemler konusunda canımız çok yandı. Bahanelerin arkasına sığınmak amacıyla söylemiyorum. Beş yıldır kulüp başkanlığı yapıyorum, başarılı olduk, başarısız olduk hiç bir zaman bahanelere sığınmadım. 


Şu yüzden bu yüzden demedim. Ama ciddi manada sorunlar mücadele ediyoruz, yaşamaya çalışıyoruz. Fakat bir hakem üçlüsü geliyor o günü o haftayı alıp götürüyor.  İç sahada oynadığımız Orduspor müsabakasında Gökhan Erdöl, iki defa eliyle oynadı 2-0 öndeyken maç 2-2 oldu. Kırkbeş artı da hakem penaltı verdi. Seksen yedinci dakikada gol attık ancak alakasız bir ofsayt kararı verildi. 


Alakasız çünkü biz bu maçları kameraya çekiyoruz, izliyoruz. Federasyona da MHK'ya da bunları gönderiyoruz ama herhangi bir sonuç alamıyoruz maalesef. Nizami golümüzü vermedi ve 3-2'lik galibiyetimiz önlendi burada, bıraktık 2 puan." Iğdır maçını izleyenler biliyor, hakem sekizinci dakikada yaptığı operasyonu.! Yomra maçı. Deplasmanda Düzcespor maçı. 2-1 öndeyiz, 72'inci dakika gol attık 3-1 olacak. Golümüz verilmedi. 3-1 olsa rakip tamamen bitecek zaten. Geliyoruz iç sahada enteresan enteresan işlerle yapılıyor. Samet'in 83'üncü dakikada golünü kaleciye faul gerekçesiyle iptal ediyor. 


Pozisyonun faulle alakası yok, kaleciye temas yok. Kaleci topu elinden kaçırıyor. Yine bu maçta ilk devrede rakip savunma oyuncusu topu elle oynadı videodan izledik, hakemin önü açık net görüyor. Hadi bunları görmedi, golü de faul verdi, maçta rakibin iki oyuncusu yerde yatıyor, sağlık ekibi sahaya giriyor işini bitirip tam çıktığında öbür oyuncu yatıyor. Bunlara neden kayıtsız kalınıyor? Bu müsabakanın uzatma dakikalarında Kestelspor'un rakip kalede baskı kurduğu, golün atılması an meselesi olduğu bölümde hakem ortaya çıkıyor. İki defa oyunu durdurup kaval kemiğine soğutucu sıktırıyor." 


'KONUŞAMIYORUZ SUSUYORUZ'
Uğur, açıklamasında Kesteslpor'un göründüğü gibi güllük gülistanlık olmadığını da belirterek şöyle devam etti;  "Yani diyecek bir şeyimiz yok maalesef. Elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Gerekirse hakemleri de yeneceğiz başka çare yok. Biz zaten maddi sorunlarımızla boğuşuyoruz, mücadele ediyoruz. 


Dışarıya bir açıklama yapamıyoruz. Dışarıdan Kesteslpor takımı güllük gülistanlık görünüyor ve biliniyor. Özellikle maddi olarak. Ama kimse bizim burada ne çektiğimizi bilmiyor. Kulüp nasıl ayakta kalıyor, deplasmana nasıl gidiyoruz, neler yapıyoruz? Yani Türkiye Kupasında 4'üncü Tur'a kalmak ve oradan bize maliyetleri çıkınca kalacak olan 30 veya 40 bin lirayla bir deplasmanı karşılayabilir miyiz diye uğraşıyoruz. Konuşulacak çok şey var konuşamıyoruz. Susuyoruz. Susmaya da devam edeceğiz. 


Allah deyip devam edeceğiz. Ne diyeyim ki?! Zor bir gruptayız. Şu takım 1'inci Grupta olsaydı şampiyonluğa oynuyor olacaktı. Tabi takımımız da çok genç bir ekip. Kaybettikleri zaman onları moral motivasyon olarak toparlaması zor oluyor. Ama ne maddiyatı nede başka bir şeyi sorun etmeyen bir teknik ekip ve oyuncu grubumuz var. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Alanyamızı futbolda en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. 


Sadece şunu söylemek istiyorum: Bu takımlardan Türkiye'de 55 tane var. Bunlardan birisi de Alanya Kestelspor. İki sene sonra 51'e düşecek 3'üncü lig takım sayısı. Birçok takım bakın, Korkutelisi, Amasyası, Aliağası gibi takımlar her sene beş altı milyon harcıyorlar BAL'dan bu lige çıkabilmek için. Alanya bir tane takım çıkarmış 3'üncü lige, profesyonel lige, bunun değerini bilelim. Bugün ben varım seneye yokum. Ama bu kulüpler yaşasın. Bakın bu sözümü unutmayın, bir yere kaydedin, yarının neler getireceğini kimse bilemez. Bu kulüp bir gün lazım olabilir bu şehre. Lütfen bu kulübü yaşatalım."

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0