Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da 11 yıl önce kaybolmuştu! Sır perdesi aralandı
Alanya'da 11 yıl önce kaybolan 17 yaşındaki gencin, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu denizde boğulduğu ve kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedildiği belirlendi.
10 Kasım 2021 - Çarşamba 14:32
ASAYİŞ

Niğde'de eğitim gören Halit Emdirme, başarılı bir öğrenci olduğu için ailesi tarafından 2010'da ödül olarak yaz tatiline Alanya'da yaşayan amcası Yakup Emdirme'nin yanına gönderildi.”Denize gidiyorum" diyerek 23 Haziran'da amcasının yanından ayrılan gençten yakınları bir daha haber alamadı.


Kayıp başvurusu yapılmasına rağmen Emdirme'nin izine rastlanmadı.Aile, oğullarının bulunması için 2010 ve 2012 yıllarında televizyon programlarına katıldı. Oğluna ulaşmak amacıyla çalmadık kapı bırakmayan baba Yunus Emdirme, 2014'te hayatını kaybetti. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, geçen yıl ilçede kayıp ihbarı yapılan kişilerin bulunması için yeni bir çalışma başlattı.


Polisler, kaybolan gencin dosyasını yeniden açarak araştırma yaptı, tüm detayları en ince ayrıntısına kadar araştırdı.Alanya'da o tarihlerde denizde bir ceset bulunduğu ve kime ait olduğu belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedildiği belirlendi. Otopsi raporunda boğularak hayatını kaybeden kişinin 30-35 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu yönünde rapor verildiği görülünce Emdirme'nin annesi Hanife Emdirme’den DNA örneği alındı.


Cesetten de alınan örnek İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildi. Yapılan inceleme sonucu örnekler eşleşti ve cesedin kayıp gence ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine durum aileye bildirildi. Alanya'ya gelen yakınları, Emdirme'nin cenazesinin memleketi  Mersin’e nakli için işlem başlattı.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0