Reklamı Geç
HABER DETAY
'Atatürk unutulmaz bir destan'
10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde konuşan Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşe Seza Akbay, “Atatürk Türk milletine kazandırdıkları ile unutulmaz bir destan. Mustafa Kemal bu dünyadan göçmüş olabilir ama hiçbirimizin gönlünden göçmemiştir" diye konuştu.
10 Kasım 2021 - Çarşamba 12:06
YAŞAM

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü nedeniyle Hükümet Meydanı’nda başlayan program Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) devam etti. 


Buradaki programa Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Resul Yıldırım, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, siyasiler, oda ve dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. AKM’deki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk Ortaokulu Müdürü Cengiz Şahin, herkese düşen görevin Atatürk'ü anlamak ve cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu söyledi.


"HİÇBİRİMİZİN GÖNLÜNDEN GÖÇMEDİ"
Ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşe Seza Akbay, “Hiç tanımadığınız, görmediğiniz birine karşı sevgi besleyebilir misiniz? Biz onu görmeden sevdik. Onu görmeden büyüdük. İlkokulda ilk okuduğumuz ilk hikaye onun kız kardeşi ile kargaları kovalamasıydı. Sanki biz de onunla kargaları kovaladık.


Atatürk'ü kitaplardaki fotoğraflarından gördük. Atatürk bir çocuğu gezdiriyordu. Sanki biz de onunla geziyorduk. Onu elindeki dürbünle cepheyi seyrederken gördük. Sanki biz de cephedeydik. Sonra onu kaftanıyla karlarda yatarken gördük. O üşümedi belki ama biz üşüdük. Sonra o bir karatahtanın başında bir çocuğa okuma yazma öğretiyordu. Öğretmenliği öğrendik. Onunla ilgili birçok hikaye dinledik. Onu zorda bırakmaya çalışanları nasıl alt ettiğini öğrendik. Yaptığı yenilikleri büyüyünce özümsedik. Türk milletini ne kadar sevdiğini anlayınca ondan vatan sevgisini öğrendik. Mustafa Kemal 


Atatürk ne kadar güzel bir isim, insan dedik. O yaptığı devrimler, meclisin açılışı ve cumhuriyeti ilan ettiğinde Atatürkçü olmayı öğrendik. Ve bir gün 10 Kasım. O gün kara önlüklüyüz. Beyaz yakalarımızı çıkardık ve 2 dakika saygı duruşunda bulunduk. Ona bağlı olduğumuz saygı, sevgi ve bağlılık bizimle birlikte büyüdü. 10 Kasım bir yas günü değil. Onun 57 yıllık yaşamında milletimize kazandırdıklarını ve kazandıracaklarını anlama ve düşünme günüdür. Atatürk


Türk milletine kazandırdıkları ile unutulmaz bir destan. Mustafa Kemal bu dünyadan göçmüş olabilir ama hiçbirimizin gönlünden göçmemiştir. O sıcak duyguların içinde  yaşayandır. Dün olduğu gibi yarın da yaşamaya devam  edecektir" diye konuştu. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0