Reklamı Geç
HABER DETAY
Alkü’lü Öğrencilere Kariyer Tavsiyeleri
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde düzenlenen Kamu Kariyer Fırsatları etkinliğinde öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu.
08 Kasım 2021 - Pazartesi 13:00
EĞİTİM

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Sağlık Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı tarafından Kamuda Kariyer Fırsatları etkinliği gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arife Albayrak Çoşar, davetli konuşmacılar ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayla Alkan Yavuz’un yanı sıra meslek yüksekokulunun akademisyenleri ile öğrencileri katıldı.

Programın öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Başhekim Lakadamyalı, eğitimlerinin aksamaması için aşı yaptırmayan öğrencilere aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. Yurt dışı eğitimleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Lakadamyalı, “Yaşam boyunca kendimizi geliştirmeliyiz. Yeni ve güncel bilgileri takip etmeliyiz.  Kariyerinizi bir döneminde yurt dışında bulunmak sizlere fayda katar ama Ülkemizin de kıymetini bilmeliyiz. Bizim aldığımız eğitimler dünya seviyesinde. Bizim dünya çapında hocalarımız var.” dedi.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayla Alkan Yavuz ise, Sağlık Bakanlığına bağlı kamu özel kurumlarda çalışma deneyiminin bulunduğunu, her iki kurumunda farklı dinamikleri olduğunu, insanı ve işini severek yapanların kendilerine kariyer fırsatları yaratacaklarını ifade etti.

Soru ve cevap şeklinde devam eden panelde, davetli konuşmacı Başhekim Lakadamyalı ile Müdür Yavuz, yaşam ve kariyer öykülerini öğrencilerle paylaştı. Programda ayrıca, kamuda staj ve iş imkanları da konuşuldu.

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0