Reklamı Geç
HABER DETAY
"Alanya'da kendimizi 80 bin öğrenciye göre hazırlamalıyız"
Alanya'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Alanya'da 2 üniversite var. Yarın bu sayı 80 bin olacak. Kendimizi buna göre hazırlanmalıyız. Alanya'ya ülke ve dışardan gelen öğrencilere yurt imkanı sağlamak bizim görevimiz" diye konuştu.
06 Kasım 2021 - Cumartesi 16:00
YAŞAM

Alanya HEP Üniversitesi Nimet-Abdurrahman Alaettinoğlu Yerleşkesi’nin B Blok temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın, Atay Uslu, Mustafa Köse, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya HEP Rektör Vekili Prof. Dr. Gülbuğ Erol, Alanya HEP Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş ile davetliler katıldı. 


"YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Temel atma töreni öncesi Hamdullah Emin Paşa'nın biyografisi katılımcılarla paylaşıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Alanya HEP Rektör Vekili Prof. Dr. Gülbuğ, "Alanya HEP için heyecanlandıcı bir gün. Yeni fakülteleri müjdelemek isterim. İnovasyon hedefimiz ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.


"EN UYGUN 3 ÜNİVERSİTEDEN BİRİYİZ"

Ardından konuşan Tokuş, "Alanya HEP Üniversitesi 2011 yılında kuruldu. 2014 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başladı. Üniversitemiz Türkiye'de vakıf üniversitesine en uygun 3 üniversiteden. Üniversitenin kuruluşundan bu yana tüm mütevelli heyeti üyeleri ve hayırseverlere teşekkürü bir borç biliyorum. Üniversitemiz önemli yol kat etti. Çok çeşitli alanlarda programlar, fakülteler, meslek yüksekokulları, enstitü ve araştırma merkezi açmak, ülkemize katkı sunmak için gece gündüz çalıştık. öğrencilerine en çok burs veren ilk 10 üniversite arasındayız" diye konuştu.


"ALANYA ÜNİVERSİTELERİ İLE GÜNDEME GELİYOR"

Başkan Yücel de, "Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden. Bugüne kadar Alanya turizmi, tarımı, ticareti ile gündeme geliyordu. Artık ilimi, irfanı, üniversiteleri ile gündeme geliyor. Yeni okulumuzun ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


"BİZİM İÇİN BİR GURUR VESİLESİ"

Bakan Çavuşoğlu da, "Kuruluşundan bugüne kadar hayırseverlerin katkısı olan bir eğitim yuvasının bende de özel bir yeri var. Üniversitenin kuruluşunda milletvekili olarak elimden gelen katkıyı vermeye çalıştım. YÖK tarafından izin verilmedi. Bir, iki defa reddedildi. Üniversitemiz büyüyor, gelişiyor. Bu üniversite ile gönül bağım var. Bu üniversitenin kolejinden mezunum. Öğrencisi olan bir kurumun bugün üniversitesinin hayata geçmesi bizim için bir gurur vesilesi. Türkiye'ye gelen öğrenci sayısını artırmak hedefimiz arasında. Türkiye gelen öğrenci sayısında ilk 10'a girdi. 21 ülkeden öğrenciler de üniversitemizi tercih ediyor. 


Alanya'da 2 üniversite var. Yarın bu sayı 80 bin olacak. Kendimizi buna göre hazırlanmalı. Alanya'ya ülke ve dışardan gelen öğrencilere yurt imkanı sağlamak bizim görevimiz. Eğitimde yerel sahiplenme olmadan olmaz. Alanya'nın yerel sahiplenmeyi ortaya koyması gerekiyor. Hedefimizi bu 2 bina sınırlı tutarsak başarıya ulaşamayız.

 

Bir taraftan eğitim kalitesini bir taraftan da öğrencilere sunduğunuz imkanı artıracağız. Eski jandarmanın oradaki binayı üniversiteye tahsis ettik. İş insanlarından, hayırseverlerden üniversiteye destek vermesini diliyorum. Başkan Yücel de eğitime elinden gelen desteği veriyor. Yücel'in destekleri ile bu noktaya geldik. Daha çok çalışmalıyız. Çünkü gelecek bizim" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından butona basılarak yeni hizmet binasının temeli atıldı.


4 BİN METRE KARE KAPALI ALAN

Alanya’nın tanınmış hayırseverlerinden Nimet-Abdurrahman Alaettinoğlu’nun adını taşıyan yerleşkenin yeni ek hizmet binası, 4 bin metre kare kapalı alana sahip 7 katlı binadan oluşacak. Farklı lisans, ön lisans programlarına ait sınıflar ve idare ofisler, öğrenci ve akademik personelin faydalanabileceği fitness, konferans salonları ve kantin bina tamamlandığında öğrencilerine kullanımına sunulacak.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0