Reklamı Geç
HABER DETAY
Karadağ;Toklu'ya Cevap Verdi
'Bana bunun cevabını versinler' CHP’li Coşkun Karadağ “Alanya’da 20 yıldır hükümet nereye çivi çaktı ve bitti” sözlerinin ardından kendisini eleştiren AK Parti’li Mustafa Toklu’ya cevap verdi. Karadağ, “Bunlar son 3-4 yıldır yapılan yatırımlar değil. Halkın geçim standartları 2002 yılının altına düştü. Dolar bugün 9.10 TL olmuş. Bana bunun cevabını versinler” dedi.
14 Ekim 2021 - Perşembe 16:21
SİYASET

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun ilçede hükümetin yaptığı yatırımlarla ilgili olarak, “Bakarlar görmezler, işitirler duymazlar, anlatırız anlamazlar” sözlerine cevap verdi. 


Alanya’nın 34. il büyüklüğünde olduğunu ve ilçenin hükümetten daha çok yatırım alması gerektiğini söyleyen Karadağ, önce Toklu’nun Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nı hizmete açtıklarına yönelik sözlerine cevap verdi. Karadağ, “Sayın başkan havalimanından uçmadınız mı dedi. Evet havalimanından uçtum. Arkadaşlarımız da uçtu ama havalimanı 1999 yılında tüm ekipmanları hazır iken 2002 yılında hizmete açılmadı. 2009’da hizmete açıldı ama 1999’da havalimanının tüm ekipmanları uçuşa hazır halde beklemişti. Hakkını yemeyelim pistlerin uzatılması daha sonra söz konusu oldu ama havalimanı 1999’da uçuşa hazır hale getirilmişti” dedi.  

 

“EKSİKLİKLERİ SAYMAYA KALKARSAK DİZ BOYUNU AŞAR” 

Toklu’nun ALKÜ Hastanesi’ni hizmete açtıkları ile ilgili sözlerine de cevap veren Karadağ, “Hastanenin bodrum katını ala su basıyor. Hala birçok fiziki eksiklikleri olmasına rağmen kel kör hastanemiz bu pandemi dönemi içerisinde hizmet vermeye çalışıyor. Hastanenin içerisindeki birçok olumsuzlukları biz görmemezlikten gelemeyiz. Özellikle pandemi dönemi içerisindeki tüm doktorlarımızın ve hemşirelerimizin çok ciddi fedakarlıkla çalışmalarına rağmen ne yazık ki eksiklikleri saymaya kalkarsak diz boyunu aşar diye düşünüyorum” diye konuştu.  


“ÖNEMLİ OLAN ÖĞRENCİLERİN RAHAT ŞEKİLDE GİTMESİ”

 

Toklu’nun ilçede 2 üniversite açtıkları yönündeki sözleri ile ilgili konuşan Karadağ, barınma sorununun halen sürdüğünü söyledi. Karadağ, “Üniversitelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ancak 16 bin öğrenci kapasitesi olan 2 üniversitemizin bin yataklı KYK yurdu var. Bu çocuklarımız nerede kalacak? Nasıl istihdam sağlayacağız? Önemli olan üniversite açmak değil. Önemli olan üniversitedeki öğrencilerimizin rahat bir şekilde okullarına giderek mezun olduktan sonra bu ülkeye ciddi hizmet vermesinin olanaklarını sağlamak mecburiyetindeyiz. Üniversite açacağız ama paralelindeki yurt sorununu mutlaka çözmek zorundayız” ifadelerini kullandı.   


“ADALETİN OLMADIĞI YERDE ADLİYE SARAYININ İŞLEVİ OLMAZ”

 

Toklu’nun ilçede kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve adalet sarayı yaptıkları ile ilgili sözlerini cevaplayan Karadağ, “Kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzu bildiğim kadarıyla 15 sene öncesi başlanan bir yatırım. Adliye sarayı, doğrudur. Emeği geçenlere telefon ederek teşekkür ettim. Çok ciddi bir yatırımdır ama hak, hukuk, adaletin olmadığı yerde adliye sarayının da işlevi söz konusu olmaz diye düşünüyorum. Elbette ki adalet sarayı olacak ama merkezi hükümet hak, hukuk, adaleti de savunmak, yerine getirmek mecburiyetinde. Biz betona yatırım değil, yapılmış olunan yatırımların gerçek amaçlarına ulaşmasını istiyoruz. Bütün bunlar son 3-4 yıldır yapılan yatırımlar değil” dedi. 

 

“HALKIMIZIN GEÇİM STANDARTLARI 2002 YILININ ALTINA DÜŞTÜ”

 

Toklu’nun içme suyu sorunu ve büyükşehirin Alanya’da ne yaptığı ile ilgili açıklamalara cevap veren Karadağ, DSİ’yi eleştirdi. Karadağ,   “ASAT’ın yapmış olduğu bütün yatırımlardaki mesebbib DSİ’nin tarımsal sulamada ciddi olarak yatırımlarını hayat geçirmemiş olmasından kaynaklanıyor. ASAT’ın içme suyu tüm Alanya’mıza yetecek miktarda ancak DSİ tarımsal sulamayı mutlaka sağlamak mecburiyetinde. 


Halkımızın geçim standartları 2002 yılının altına düştü. Bizim sıkıntımız bu. Dolar bugün 9.10 TL olmuş. Lütfen bana bunun bir cevabını versinler. Yoksa cek’lerle, cak’larla bu ülke idare edilemeyecek. Sayın başkana şunu söyleyeyim. Biz bakıyoruz ve görüyoruz. Hem de çok ciddi görüyoruz. Biz duyuyoruz ve duyduklarımızı da halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Biz anlamamazlıktan gelmiyoruz. Anlamamazlıktan gelen bugünkü merkezi hükümet ve yöneticileri. Yoksa biz her şeyin farkındayız. Halkımız da her şeyin farkında. Hodri meydan sandık diyorum” diye konuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0