Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Emniyeti’nden vatandaşlara uyarı
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği vatandaşları internetten yapılan alışverişler konusunda uyardı.
13 Ekim 2021 - Çarşamba 16:15
YAŞAM

Dolandırıcıların her zaman yeni yöntemler bularak vatandaşları dolandırmaya çalıştığına dikkat çeken TDP, dikkatli olunmasını istedi. TDP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İnternet üzerinden alışveriş gerçekleştirirken mutlaka güvenilir web sitelerini tercih edin. Köklü ve denetimli olan alışveriş siteleri diğerlerine göre daha güvenilirdir. 


İnternet sitelerinden alışveriş yapılırken mutlaka sitelerin güvenlik sertifikası olan SSL sertifikasına bakın. Eğer SSL sertifikası yoksa o sitelerden uzak durun. Düşük ücretlere kapılarak asla güvenli olmayan site ve sosyal medya hesaplarından alış veriş yapmayın. Bu gibi sitelere kişisel bilgilerinizi, kredi kartı bilgilerinizi ve şifrelerinizi girmeyin. Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarından alışveriş yapmayın. Bu durum da dolandırılma olasılığınızı minimum düzeye indirgemiş olursunuz.”

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0