Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanyalı profesör 'Avrupa'ya başkan oldu
Çocuk ve Erişkin Omurga Cerrahisi konusunda dünyaca ünlü bir cerrah olan Alanyalı Prof. Dr. Ahmet Alanay, Avrupa Omurga Derneği Başkanlığı'na seçildi.
12 Ekim 2021 - Salı 14:39
YAŞAM

Prof. Dr. Ahmet Alanay, bir kez daha gururumuz oldu. Alanay, Avrupa Omurga Derneği Başkanlığı'na seçildi. Halen Acıbadem Sağlık Grubu'nda görev yapan Alanay, Maslak Hastanesi'nde kurduğu Omurga Sağlığı Merkezi'nin yanı sıra Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak da akademik çalışmalarını sürdürüyor. Alanay, tüm dünya ve Türkiye'nin yanı sıra memleketi Alanya'dan da tebrik yağdı.


PROF. DR. AHMET ALANAY KİMDİR?

Alanya doğumlu Ahmet Alanay, Bornova Anadolu Lisesi ve ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda, 1991-1996 yıllarında ihtisasını tamamlayıp Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur. Uzmanlığın ardından aynı bölümde yardımcı doçent olarak çalışmaya başlamış ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2002'de doçent, 2007'de ise Profesör ünvanını almıştır.


Ahmet Alanay, 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden ayrılarak İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Florence Nightingale Hastanesi Omurga Merkezi'nde üç yıl boyunca çalışmıştır. Daha sonra Acıbadem Sağlık Grubu'na transfer olan Dr. Alanay, Maslak Hastanesi'nde Omurga Sağlığı Merkezi'ni kurmuştur. Aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.


Profesör Doktor Ahmet Alanay'ın üst ihtisas dalı çocuk ve erişkin omurga hastalıklarıdır. Bu konuda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde almış olduğu eğitim dışında, 1998-1999 da bir yıl süre ile ABD'de Kansas Üniversitesi Tıp Merkezi'nde omurga cerrahisi üzerine ihtisas yapmıştır. Ayrıca 2005-2006 yılları arasında ABD'de Kaliforniya Los Angeles Üniversitesi (UCLA) Omurga Hastalıkları Merkezi'nde bir yıl süre ile misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.


Dr. Alanay, omurga cerrahisi ve özellikle omurga deformiteleri konusunda Türkiye de bir çok yeniliğin öncüsü olmuştur. Bunların arasında, omurga kırıklarında kullanılan vertebroplasti tekniği, skolyoz ameliyatlarında kullanılan nöromonitorizasyon tekniği, çocuk skolyozunda uygulanan manyetik çubuk tekniği ve yine skolyoz tedavisinde yeni uygulamaya başladığı bant ile gerdirme tekniği öne çıkanlardır.


Omurga cerrahisi konusunda dünyaca tanınan bir cerrah olan Prof. Alanay, yaptığı bilimsel çalışmalar ile yurt içi ve yurtdışı bir çok ödül almıştır. Dünyanın en prestijli omurga derneği olan ABD menşeli Skolyoz Araştırma Derneği'nde (Scoliosis Research Society) yönetim kurulu üyeliğine kadar yükselmiş ve uzun yıllar dünya çapında cerrah eğitimi konseyi başkanlığı yapmıştır. Bu ünvan ile dünyanın birçok yerinde düzenlediği kurslar ve yaptığı ameliyatlar ile cerrahların eğitilmesine bizzat katkıda bulunmuştur. Kurucu üyesi olduğu Avrupa Omurga Çalışma Grubu ve benzer çalışma gruplarında bilimsel üretkenliğini en üst düzeye çıkarmış ve dünyaca tanınan bir cerrah olmuştur.


Prof. Dr. Ahmet Alanay evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Prof. Dr. Yasemin Alanay, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı, Çocuk Genetik Ünitesi'nde öğretim üyesidir. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dekan olarak görev yapmaktadır. Acıbadem Maslak Hastanesi'nde çalışmaktadır.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0