Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu 20 Ekim’de başlıyor
Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu başlıyor.
12 Ekim 2021 - Salı 13:54
YAŞAM

Gazipaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu, 20 Ekim Çarşamba Günü heykel sanatçıları ile birlikte Gazipaşa’da başlıyor. Sempozyumda heykel sanatçılarıyla birlikte, 25 Ekim’de resim, fotoğraf ve karikatür sanatçıları ile edebiyatımızın unutulmazı, Anadolu masalları ile tüm sanatseverlerin yüreğine dokunacak. Gazipaşa Belediyesi, yapılan sempozyumla hem ilçenin adını dünyaya duyurmayı hem de dünyanın farklı ülkelerindeki kültür elciği yapan sanatçılarla Türk kültürünün misafirperverliğini sanatın gücüyle dünyaya yaymayı hedefliyor.


Gazipaşa Belediyesi’ne ait halk büfede ve Gazipaşa Öğretmenevi’nde 20 Ekim’de başlayacak çalışmalar, misafirlere açık olacak. Yaklaşık on günlük çalışmaların sonucunda 30 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda çalışmaların sergisi yapılacak. Küratörlüğünü Dr. Arif Albayrak ve Keziban Ertuğrul Yıldırım’ın yaptığı 5. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat sempozyumunda sanatın farklı disiplinlerinde; resim, heykel, edebiyat (masal),karikatür, fotoğraf gibi alanlarda; Türkiye, Azerbaycan, Tataristan, İran, Hollanda, Senegal, Dubai, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Hindistan, Özbekistan, Filistin, Arnavutluk on dört ülkeden kırk beş sanatçı katılıyor.


“Sanat kültürler ve kıtalar arası bir köprüdür” diyen küratör Keziban Ertuğrul Yıldırım, “Uzun yıllardır devam ettiğimiz sempozyumda bu yıl farklı olarak heykel alanında da sanatçılarımız ölümsüz eserlerle sanat severlerin gönüllerine dokunacak. Heykel alanında bize sponsor olan Metamar Mermer ailesine ve sahibi sayın Hasan Tığlı’ya çok teşekkür ederiz. Ayrıca bizi destekleyen Gazipaşa Yedi Bilim Koleji’ne ve sayın Salman Tuşgül’e çok teşekkür ederiz. Ayrıca burada her daim desteğini esirgemeyen Gazipaşa Belediyesi Kültür Müdürü Selçuk Özdemir’e ve Gazipaşa Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Kemal Tufan’a teşekkür ederiz. Misafirperverliği ve güler yüzü için Gazipaşa halkına teşekkür ederiz. En önemlisi de sanata ve sanatçılara kapsını açan Gazipaşa Belediye Başkanı sayın Mehmet Ali Yılmaz’a ev sahipliği için teşekkür ederiz. Sempozyuma tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.


Sempozyumla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘‘Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu 20 Ekim’de başlıyor. Yaklaşık dört yıldır olduğu gibi bu sene de resim ve heykel sanatçıları, fotoğraf sanatçıları, karikatür sanatçıları ve edebiyatımızın unutulmazı Anadolu masalları ile tüm sanatseverlerin yüreğine dokunacak. 


Gerçekleştirdiğimiz sempozyumla, hem ilçemizin adını dünyaya duyurmayı, hem de dünyanın farklı ülkelerindeki kültür elçiliği yapan sanatçılarla, Türk kültürünün misafirperverliğini sanatın gücüyle dünyaya yaymayı hedefliyoruz. Bizim için yürekleri sanatla atan ve güzel ilçemize gelen tüm sanatçılarımıza teşekkür ederiz. 5. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu’na herkesi bekliyoruz” dedi.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0