Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da bol bol yetişiyor, faydaları saymakla bitmiyor
Alanya’da çok yetişen ve misket limon olarak da bilinen yeşil limonun içeriğindeki zengin besin değerleri sayesinden normal limondan bile daha faydalıdır.
11 Ekim 2021 - Pazartesi 13:59
YAŞAM

Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücreleriyle savaşan misket limon, sağlık dışında kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılmaktadır. İşte yeşil limonun faydaları…


Turunçgiller familyasından olan yeşil limon, birçok farklı sektörde kullanılmaktadır. Sıcak iklimlerde yetiştirilen misket limonu özellikle Meksika, Karayipler, Peru, İtalya ve Brezilya'da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilmektedir. Limon üretiminde 4. sırada yer alan Türkiye, yeşil limonun popülerliğinin artmasıyla yeşil limon üretimine de ağırlık vermeye başlamıştır.


YEŞİL (MİSKET) LİMONUN FAYDALARI
Yeşil limon, sağlıklı besinlerdeki en önemli özellik olan antioksidan içermektedir. Vücudu toksinlerden arındırarak zehirlenmelere karşı koruyan bu özellik aynı zamanda kanser hücrelerinin de vücuda yayılmasını önler.
En zengin C vitamini deposudur. Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 20’sini misket limon karşılamaktadır. Aynı zamanda, bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle kış aylarında hastalıklara karşı vücudu korur.
İçerdiği kalsiyum sayesinde kemik gelişime yardımcı olmaktadır. Çocukların tüketmesi durumunda daha güçlü bir kemik yapısına sahip olurlar.


Hazmı kolaylaştırır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Kan dolaşımının sağlıklı olmasını sağladığı için kalp krizi riskini azaltır.
Kilo vermeye yarayan limon suyu aynı özelliği yeşil limon suyunda da göstermektedir.
Böbrek taşı oluşumuna engel olur. Böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler.
Kansızlığa karşı etkilidir.


Göz sağlığı açısından faydalı bir besindir.
Misket limonu yağı, kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır.
Temiz bir pamuk yardımıyla cilde uygulandığında doğal ve etkili bir tonik görevi görür.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0