Reklamı Geç
HABER DETAY
Uzun: Bu acıları en derinden hissediyorum
Milliyetçi Çalışanlar Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Şirvan Uzun Türkiye'de son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Uzun, artık bu tip haberler duymak istemediklerini söyledi.
10 Ekim 2021 - Pazar 19:00
YAŞAM

Milliyetçi Çalışanlar Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Şirvan Uzun, Türkiye’de son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki göstererek artık bu tür haberler almak istemediklerini ifade etti. Son yıllarda kadın cinayetlerinin arttığını belirten Uzun, bu tür olayları bir anne ve bir kadın olarak en derinden hissettiğini belirtti.  


Kadına tecavüz ve kadın cinayetleri için insanların geçerli sebepler bulmaya çalıştığını söyleyen Kadın Kolları Başkanı Uzun: "Öncelikle geçtiğimiz günde markette vahşice katledilen Gönül Y. kardeşimize Allah'tan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Türk töresinde kadın el üstünde tutulmuş her daim onun imzası alınarak kararlar alınmıştır. Bu değerle yetişmiş bir toplum olmamamıza rağmen Türkiye'de kadına şiddet konusunda kötü bir noktadayız. 


Ülkemizin zor şartlardan geçtiği bu dönemlerde her gün kötü bir haberle güne uyanıyoruz. Bir yandan şehit haberleri yüreğimizi dağlarken diğer yandan toplumsal bunalımlar, işçi ölümleri ve kadına şiddet olayları bizleri ciddi endişelere sevk ediyor. Çevre kirliliğinden teröre, insan ve işçi hakları ihlallerinden işçi ölümlerine kadar geniş bir yelpazede sınıfta kalıyoruz. Kadına şiddette ise daha kötü bir durumdayız. 


Ülkemiz öyle bir akıl tutulması yaşıyor ki kadın tecavüz ve cinayetleri için insanlarımız geçerli sebepler bulmaya çalışıyorlar. Gece 3'te sokağa çıktığı için tecavüze uğramak normalleştiriliyor. İnsanlık dışı bir olay dahi böyle sıradanlaştırılırken kimi sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları yaptıkları açıklamalar ile tepki koysalar da bunun bireysel tatminden öne geçemediği aşikârdır. Böyle hastalıklı ruhlara sahip kişiler yüzünden kadına taciz, tecavüz ve cinayet haberleri gelmesin. Haberlerde annelerin ve babaların feryatları duyulmasın. 


Hiçbir canlının başka bir canlının yaşam hakkını elinden alma hakkı yoktur. Biz Milliyetçi Çalışanlar Derneği olarak bu tür meselelerden son derece rahatsız oluyoruz ve yaşadığımız bu acıları bir anne ve bir kadın olarak en derinden hissediyorum.”

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0