Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Turizm'ine Bisiklet Otel Kompleksi Kazandırıldı
Avena Resort&SPA Hotel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Antalya’da bölgesinde ilk ‘Bisiklet Dostu Turizm Belgesi’ alan tesisi oldu.
09 Ekim 2021 - Cumartesi 16:10
TURİZM

Belge alınması nedeniyle otelde düzenlenen toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Emin Müftüoğlu, Avena Resort&SPA Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adil Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ile Bisiklet Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Tolga Gündüz katıldılar. 


Toplantıda önce konuşan Adil Müftüoğlu, Alanya’nın sporun ve sporcunun dostu bir şehir olduğunu söyledi. Müftüoğlu, “Alanya’da çok sayıda uluslararası organizasyon yapılıyor. Bu organizasyonlar eşliğinde de belediyemiz, ilçe spor müdürlüğümüz her konuda Alanya’ya katlı sağlıyor. Biz de sporun içinden gelen bir aile olarak bu anlamda otelimizde bir farklılık yaratmak istedik. Alanya yıllarca Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda yıllarca ev sahipliği yaptı. Alanya’nın bisiklet sporunda bir marka şehir olduğunu düşünüyoruz.  Çok başvuru yapan oteller var. 


Gerekli kriterleri sağlayamadıkları, çok da bisiklet sporu ile iç içe olmadıkları için zorlanıyorlar. Antalya bölgesinde tekiz. Belge alan ilk otel biziz. Spora ve bisiklete desteğimiz sürecek. Bu anlamda Alanya’mız ve otelimiz için gerekli bütün yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Hem bisiklet hem de sporlarda yaz-kış Alanya’nın sporun başkenti olması için biz işletme olarak elimizden geleni yapacağız” dedi. 


“BU SENE 5 BİN BİSİKLET SPORCUSU GELDİ”
Alanya’nın sporun ve sporcunun dostu bir kent olarak ivmesini yükseltmeye devam ettirdiğini belirten Kıldırgıcı da, “Yakın zamanda triathlonu Alanya’da düzenledik. Çok sayıda sporcu Alanya’ya geldi. Sporu ve sporcuyu seven, her anlamda bize destek veren bir belediye başkanımız var. Alanya’da bisiklet dostu otel konsepti çok önemli. Bunun ilerleyen zamanlarda diğer otelcilere de örnek teşkil edeceğini, bunların sayısının artacağını düşünüyorum. Bu sene Alanya’ya 5 bin bisiklet sporcusu gelmiş. Bu sayının 100-150 binler seviyesine çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.  


“BİSİKLET KÜLTÜRÜ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
Artan nüfusla beraber trafikteki araç sayısının da artış gösterdiğini dile getiren Başkan Yücel de bisiklet ve yaya trafiğini de düzenlemek zorunda olduklarını söyledi. Yücel, “Sporun başkenti deyince Alanya akla geliyor. Bir kişiye bisiklet kültürünü aşılayabildiğimiz zaman bu trafikte bir araç eksileceği anlamına geliyor. Yerel yönetimler olarak bisiklet kültürünün öne çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Kargıcak-Mahmutlar-Kestel hattını tamamen yeniledik ve bitirdik. Gelecek ay da hem peyzajı, bisiklet yolu ve yürüyüş yolları ile birlikte Tosmur-Oba ve Oba Köprüsü’ne kadar olan yer tamamen değişecek. Oradan Begonvil’e kadar merkeze kadar vatandaşlarımız sahilden meydana kadar bisikletle hareket edebilecek. Aynı zamanda Türkler-Payallar-Konaklı ile doğu ve batıda yaz mevsimine kadar her 2 bölgenin de bisiklet yolları tamamlanmış olacak. 

 

Yine çevreyolundan Atatürk Caddesi’ne kadar bisiklet yollarında trafik keşmekeşliğine son bulduracağız. Artık herkes bisiklet yollarını kullanabilecek ve bu kültürü de aşılayacağız. Alanya’da bisikletle ilgili birçok organizasyon yapılıyor. Bunların devamlılığı için de burada yeni bir şeyler üretmek gerekiyor. Bunda turizmcilere de iş düşüyor. Müftüoğlu ailesini tebrik ediyorum. Bisiklet dostu otel olarak bu projeyi uygulamaya koymaları bizim için son derece ön emli. İnşallah bundan sonra diğer turizmcilere de örnek olur ve inşallah Alanya’da bir gün gelir bisiklet sayısı araç sayısından fazla olur diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. 


Ülkede yaygınlaşan bisiklet turizmine paralel altyapının hızlı şekilde ilerlediğini aktaran Gündüz ise, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 Kası ayında yayımladığı genelge ve yönetmeliğe bakarsak bisiklet dostu oteller belli bir kriter tamamlandıktan sonra bu belgeyi almaya hak kazanıyor. Antalya bölgesinde en hızlı reaksiyon veren tesis Avena Resort&SPA Hotel oldu. THY son 4 yıldır Türkiye’ye gelen bisiklet sporcularının bisikletlerini taşıyor. 


Alanya’nın bu kadar bisiklet dostu ve sporun başkenti olmasını taçlandırmamız gerekiyor. Şehir içinde bisiklet evlerinin yapılması, Alanya’nın bir yıllık tüm aktivitelerini içeren tüm takvimin olması gerektiğini düşünüyorum. Bisiklet turizmi için en uygun destinasyon Alanya. Bunu da değerlendirmemiz gerekiyor. Bisiklet turizminde hedefimiz daha çok 35 yaş üstü ve daha çok hobi sporcularını ağırlamamız yönünde bir strateji geliştirdik. 


Bir master planı ortaya koyup daha planlı, programlı, hızlı bir şekilde Alanya’nın dünyanın bisikletin başkenti olması için çalışmalarını sürdürmek gayretindeyiz.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0