Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da eşini öldüren kocanın davası ertelendi
Alanya’da eşi Rabia D.’yi silahla vurarak öldüren Besat D’.nin ilk mahkemesi görüldü. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 10 Aralık'a erteledi.
08 Ekim 2021 - Cuma 14:00
ASAYİŞ

Alanya’da 21 Mart 2021 tarihinde eşini tabanla ile vurarak öldüren tanıkların Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün sabah saat 09.30’da ki duruşmaya, müşteki anne Nadire Salta ve taraf avukatları ile Besat D. tutuklu bulunduğu Eskişehir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığıyla katıldı.


’Eşimi öldürmek istemedim’

Sanık Besat D., mahkemede eşini öldürme gibi bir kastının olmadığını belirtti. Eşini çok sevdiğini herkesin bildiğini belirten Besat D. "Evlendiğimizde uyuşturucu içerdi ama az. Cezaevine düşüp çıktıktan sonra olumsuzluklar başlamış. Evin eşyalarını sattı, çocuklar dışarıda kaldı. Boşanmak istediğimde de Nadire ana , bana düşeni kaldırmak gerekir deyince  devam ettim." dedi. Tedavisi için Rabia D.’yi hastaneye de götürdüğünü söyleyen Besat D. olaydan bir gün önce eşinin yine sinir krizleri geçirdiğini ifade etti. O an yanından çıkıp gittiğini dile getiren Besat D. "Sonra jandarmaya gittiğini öğrendim. Bana da jandarmaya git denilince gittim, Biraz bekledim.  Sonra arkadaşı Hüseyin B. gelince bana yakınları tarafından çık git denildi. Araçla ağır ağır giderken motosikletteki Hüseyin B. beni gördü ve sırıttı. O gülünce aracı önüne kırdım ve silahla havaya bir el ateş açtım. O ara Rabia elime yapıştı. Silah ateş aldı. Eşimi öldürmek istesem zaten daha önce yapardım" dedi.


Salta: Sürekli tehdit ediyordu

Müşteki anne Nadire Salta ise şikayetçi olduğunu belirtti. "Kazayla bir-iki olur ama 5 kurşun üzerinden geçmiş" diyen anne Nadire Salta, Besat D'nin sürekli sana sıkarım, öldürürüm tehditlerinde bulunduğunu belirtti.


Dava 10 Aralık’a ertelendi

Tanık Gökhan Salta ise karı-koca arasındaki ilişkiyi düzeltmeye çalıştıklarını ancak Besat D. ve Hüseyin B.’nin Rabia D.’nin uyuşturucu zaafını kullandığını söyledi. Gökhan Salta, Hüseyin B.’nin de en az Besat D. kadar suçlu olduğunu öne sürerek ilişkisin olduğunu belirtti.Sanık avukatları ise Rabia D.’nin Hüseyin B. ile ilişkisinin söz konusu olduğunu anlatarak "Bunu daha önce yapacak fırsatı varken yapmıyor. Eşinin tedavisi için hastanelere götürüyor. Ayrıca bunu ağır tahrik altında yapıyor. Tasarlama söz konusu değil. Besat D.’nin tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 10 Aralık'a erteledi.


OLAYI GEÇMİŞİ

Antalya'nın Alanya ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü Besat D. 21 Mart 2021'de motosikletli Hüseyin B. ile yanındaki eşi Rabia D'yi silahla yaraladıktan sonra kaçmıştı. Ağır yaralanan Rabia D. kaldırıldığı hastanede kurtarılamamış, kaçan şüpheli ise bir süre sonra polis ekiplerince yakalanmıştı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0