Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Kızılay Hizmet Binası İstiyor
Türk Kızılay Alanya Şubesi, şube binası tahsisi için kamuoyu bilgilendirmesi yaptı. Türk Kızılay Alanya Şubesi tarafından yapılan bilgilendirmede, şubenin yaptığı binlerce hayır faaliyetine ve el uzattığı on binlerce ihtiyaç sahibine karşılık, halen Alanya’ya ve Türk Kızılay’a yakışan bir hizmet binası bulunmadığı belirtildi.
08 Ekim 2021 - Cuma 13:33
YAŞAM

Eski hastane binasının yerinin ne olacağına dair tartışmaların gündemde olduğu bu günlerde; daha önce resmi yazı ile bu alanın Türk Kızılay Alanya Şubesine tahsisi istendiği hatırlatılarak, Alanya’ya daha çok insani ve tıbbi hizmetler sunabilmek için binanın sağlık ve sosyal işlerde kullanılmak üzere Kızılay’a verilmesi istendi.


Alanya Kızılay’ın daha önceki alan tahsisi talebi ve tahsis edilecek alanda neler yapılacağına dair detaylı bilgiyi saygılarımızla bilgilerinize sunarız.


"ALANYA; Akdeniz’in incisi olan güzel ve eşsiz bir memlekettir. Türkiye’de tek olarak bir ilçede iki Üniversite, bir Eğitim Araştırma Hastanesi, bir Vakıf Üniversitesi Hastanesi, iki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, ilden ayrı ilçeye ait Havalimanı ve çok sayıda Özel Sağlık Kuruluşu gibi kurumların hepsini bir arada barındırmaktadır. Kışın 320 binin, yazın ise 1 milyonun üzerinde nüfusu ve büyük turistik, ekonomik çapı ile bir ilçenin ötesinde, il hatta büyükşehir potansiyeli taşımaktadır. Bu sebeple Alanya’nın çevre ilçelerle birleşerek büyükşehir olması yönünde çalışma ve planlamalar da bulunmaktadır.


TÜRK KIZILAY ise yüzlerce yıldır insanların yaralarını sarmaya, zor durumda olanlara yardım etmeye, yeryüzünde muhtaç olana çare olmaya çalışan ve tüm bunları karşılık beklemeksizin yapan bir kuruluştur. Osmanlı Devleti’nin en zor günlerinde Kızılay tüm cephelerde devletin yanında olmuş, Kurtuluş Savaşımızda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının her aşamasında Kızılay sessiz, isimsiz bir kahraman olarak çalışmış, çok büyük yararlılıklar sunmuştur. 


Günümüzde ise milletimizin büyüklüğünün ve yardım severliğinin göstergesi olarak Dünyanın en büyük insani yardım kuruluşlarından birisi haline gelmiştir. Türk Kızılay amaç olarak; “Proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak.” Şeklinde hedeflerini koymuştur.


TÜRK KIZILAY ALANYA ŞUBESİ OLARAK VİZYONUMUZ; Alanya’nın büyük potansiyelini harekete geçirerek, Türk Kızılayı’nın Dünyayı saran şemsiyesi altında;  “Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olmak.”tır. Bu amaç için Alanya’da yapılması gereken her türlü eğitim faaliyetini, yardım seferberliğini, kurumsal teşkilatlanmayı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, geniş bir katılım ile yerine getirmeyi hedefliyoruz. 


Kan Merkezi, Tıp Merkezi, Kök Hücre Bankası, Aşevi, Öğrenci Hizmet Birimleri, Sağlıklı Yaşam Merkezi (Obezite İle Mücadele, Psikolojik Destek, Diyetisyen Desteği, Bağımlığa Karşı Mücadele), Kızılay Butik, İlk Yardım Eğitim Merkezi, Konferans ve Kongre Merkezi (Afet gibi olağan dışı durumlarda acil yardım, müdahale eğitimleri vb) gibi bölgenin ihtiyaç duyduğu ve Türk Kızılay Genel Merkezinin uygun göreceği tüm birimleri ilçemize ve ülkemize hizmete sunmayı, hayırları kurumsal hale getirip sürdürülebilir halde yapmayı kendimize vizyon edindik. Alanya’da, bugüne kadar; İlk Yardım Eğitim Merkezimizi faaliyete açtık. Kadın Kollarını kurduk. Gençlik Kollarını kurduk. Geçici süreli Butik Hizmeti vererek çok sayıda ihtiyaç sahibini giydirdik. Geçici süreli sıcak yemek dağıtımı yaptık. Erzak, nakit para, ev eşyası başta olmak üzere her türlü insani yardımı yerinde ve sürekli yaptık. 


Üniversite dâhil olmak üzere çeşitli kurumlarda konferans, ödül töreni ve eğitimler düzenleyerek kan bağışı, kök hücre bağışı ve benzeri konularda bilinç oluşmasına çalıştık. Öğrenci bursu hizmeti başlattık. Alanya’nın merkez ve kırsal tüm mahallelerini adım adım tarayarak ihtiyacı bulunan herkesi yerinde tespit ettik. Ulusal ve uluslararası birçok zor durumda kampanyalar düzenledik ve Alanya adına ciddi insani yardımlarda bulunduk. Bütün bu konularda sosyal medyada ve yerel medyada etkin biçimde yer aldık. Ulusal medyaya çok defa haber olduk. Kızılay Genel Merkezi tarafından, yüzlerce şube ile karşılaştırılarak defalarca takdir gördük. 


Alanya adına gurur duyduk ve Alanya’ya gurur kaynağı olduk. Yüzlerce üyemizin, binlerce gönüllümüzün, çok sayıda hayırsever bağışçımızın eşsiz fedakârlıkları sayesinde, el birliği ile bütün bunları başardık. Ama henüz yolun başındayız ve önümüzde birçok büyük hedef var. Kısa vadeli hedeflerimizi sıralarsak;


Hedef 1: Alanya’da Kapsamlı Bir Bölge Kan Merkezi: Alanya’nın büyük potansiyeli ve Tıp Fakültesinin zengin akademik kadrosu sebebiyle her türlü tıbbi tedavi ve hasta takibi için destek olacak kapsamlı bir kan bankası kurulması uzun vadede her Alanyalının faydasına olacak büyük bir hizmettir. Bu sayede Alanya, kan konusunda Antalya’ya bağımlılıktan kurtulacaktır. Kan ve kan ürünleri, ilik nakli ve kök hücre, COVID-19 plazma tedavisi ve benzeri tüm hizmetler kurulacak kan merkezinde verilebilecektir.


Hedef 2. Alanya’da Kızılay Tıp Merkezi: Seyyar özelliği de bulunacak, merkez ve kırsal olmak üzere, Alanya’nın her noktasında yerinde ve anında temel sağlık hizmeti, ambulans desteği, tedavi hizmetlerini sunabilecek bir tıp merkezi kurulması Alanya için çok değerli olacaktır.


Hedef 3. Alanya’da Kızılay Aşevi: Günlük olarak sıcak yemek çıkaracak ve sürekli biçimde merkez ve kırsal olmak üzere, Alanya’nın her noktasına sıcak yemek ulaştıracak bir dağıtım ağı oluşturmak ihtiyaç sahipleri için paha biçilmez bir değere sahip olacaktır.


Hedef 4. Alanya’da Kızılay Butik: Yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz giyinebileceği, kıyafetlerini seçebilecekleri Kızılay Butik’in Alanya’da kurulması kısa vadeli hedeflerimiz arasındadır.


KIZILAY ŞUBE BİNASI İHTİYACI: Kısa vadeli dört önemli hedefimiz ve uzun vadeli yüzlerce vizyon projemiz için mutlaka süreklilik gerekmektedir. Kurumsal ve sürekli hizmet verebilmek için; Türk Kızılay Alanya Şubesi acilen kalıcı ve kapsamlı bir binaya sahip olmalıdır. Bu binada; şube idaresi, halkla ilişkiler, aşevi, tıp merkezi, kan merkezi, butik, eğitim merkezi, depo, araç filosu gibi birimler için yeterli alan bulunmalıdır. Toplamda en az 2000 metrekare kapalı alan, 2000 metrekare açık alan barındırmalıdır. Merkezi bir lokasyonda bulunarak, kolay ulaşılabilir olması sağlanmalıdır. Türk Kızılay Alanya Şube Binası ihtiyacımız için kamu binalarından âtıl durumda olan çok sayıda binanın birisi tahsis edilebilir. Veya arsa, bina, nakdi bağış vs ile herhangi bir hayır sahibi tarafından söz konusu bina bağışlanabilir.


KIZILAY HİZMET ARACI İHTİYACI: Devam eden ve bir kısmını yukarıda saydığımız hizmetlerimiz için mevcut durumda üyelerimiz ve gönüllülerimiz kendi araçlarını kullanmaktadır. Fakat farklı birçok iş ve işlem için hafif ticari araçlar, minibüs gibi araçlar, kamyonet, kamyon benzeri nakliye araçlarına, ambulans, hasta taşıma araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Sayılan hizmet araçlarının bağışlanması veya süreli tahsisinin sağlanması Alanya’mız için büyük faydalar oluşturacaktır.


ALANYA İÇİN KAN CAN VE KIZILAY: Sonuç olarak; üç yıl gibi kısa bir sürede bütün yaptıklarımıza ve hedeflerimizin büyüklüğüne rağmen bizler kendimizi yolun başında görüyoruz. Şube Başkanımız Dr. Mehmet DİKİCİ, tüm Alanya sevdalılarına ve hayır sahiplerine bugüne kadar olan destekleri için teşekkür ediyor. Hedeflerimiz ve hizmetlerimiz için acil ihtiyaç olan hizmet binası ve hizmet aracı konusunda imkânı olan herkesin ilgi ve desteğini bekliyoruz. Kan hizmetlerinin tamamını Sağlık Bakanlığı adına Kızılay yürütüyor. Alanya’nın bu hizmetlerden en iyi şekilde ve en hızlı faydalanabilmesi için Alanya’ya Bölge Kan Merkezi kazandırmak istiyoruz. İnsan hayatı bizim için çok değerli ve her farklılığın üstünde bir kutsal. Bir insanın hayatını kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. Bu sebeple canlar için varız, sahadayız, gayret halindeyiz. İnsani yardımda öncüyüz. Sizlerle el ele, kartopu gibi büyüyecek hayırlı faaliyetlerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Saygılarımla bilginize sunarım. 


Türk Kızılay Alanya Şubesi İrtibat ve Bağış Bilgileri:
Kurumsal GSM: 05382770944.
E-posta: alanya.antalya@kizilay.org.tr
Banka Hesap Bilgileri: Ziraat Bankası Mahmutlar Şubesi. Türk Kızılay Alanya Şubesi. IBAN: TR17 0001 0019 4000 0018 6871 13. " 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0