Reklamı Geç
HABER DETAY
CHP’li Hancı’dan Bağışlar’a istifa çağrısı!
Zincir marketlere karşı Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri açmanın enflasyonu düşüremeyeceğini belirten CHP’li Ali Hancı, partiden istifa eden Yılmaz Bağışlar’ın belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesini beklediğini söyledi.
06 Ekim 2021 - Çarşamba 16:42
SİYASET

Zincir marketlere karşı Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri açmanın enflasyonu düşüremeyeceğini belirten CHP’li Ali Hancı, partiden istifa eden Yılmaz Bağışlar’ın belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesini beklediğini söyledi. CHP İlçe Başkan Vekili Ali Hancı, Cuma Pazarı bölgesinde yapılacak Kapalı Otopark, Pazar Alanı Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi’nin ranta dönüştürülüp dükkan yapılmamasını istedi. 


Hancı bunun yerine nostaljik pazar oluşturulmasını önerdi. CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın ilçe dışında olması nedeniyle bu haftaki toplantıya İlçe Başkan Vekili Ali Hancı başkanlık etti. Yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Hancı, zincir marketlerdeki fahiş fiyatlarla mücadele etmek için yaygınlaştırılacağı duyurulan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerini eleştirdi. 


Hancı, “Bu 2 sene önce ki tanzim satışı hatırlayan bir yapılanma. Tanzim satış mağazaları Türkiye’nin birçok yerinde kuruldu fakat bir anda kayboldu gitti. Benim üreticim tarlasından TIR’lar dolusu sebzeyi, meyveyi gönderdi. Parayla vatandaşa sattılar ama yine baş edemeyip kapattılar. Bugün şikayet ettikleri beş market zinciri kendi danışmanlarının kurduğu büyük marketlerdi. Bunlar binlerce sayıya ulaşırken hiçbir tedbir almadılar. Vahşice büyüdü. Geldiği noktada bunlardan şikayet eder hale geldiler. Buna karşılık markete market açarak enflasyonu düşürmek nasıl bir düşüncedir bunu kamuoyunun dikkatine sunuyorum” dedi. CHP Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Yılmaz Bağışlar hakkında da konuşan Hancı, bugüne kadar yaptığı hizmetler için kendisine teşekkür etti. 


Hancı, “Şahsen Bağışlar’ın biraz sağduyulu düşündükten sonra bir değerlendirme yapıp belediye meclis üyeliğinden de istifa edeceğine inanıyorum ve bekliyorum. Bağışlar seçimlere girerken CHP’de insanlara hizmet etmek için oy aldı. Hem Bağışlar hem de CHP’li Bağışlar diye oy aldı. O da zaten bunun bilincindedir. Akıllı bir arkadaşımız. Gereğini yapacağını ve önümüzdeki dönemlerde belediye meclis üyeliğinden de istifa edeceğini düşünüyorum ve bekliyorum. Bunu yapacağına da inancım sonsuz” diye konuştu. 


Cuma Pazarı bölgesinde yapılacak Kapalı Otopark, Pazar Alanı Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi hakkındaki düşünceleri ve inşaat çalışmaları süresince pazarın nereye kurulacağı da sorulan Hancı, “Cuma Pazarı’na yapılacak olan blok bina sanki burayı nostaljik görünümünden uzaklaştırıp rant kapısı, marka firmaların olduğu, AVM’ye benzer bir yapıya dönüşüyor. 


Alanya’nın ihtiyacı AVM değil, nostaljik pazar. Köylünün bahçesinde ürettiği ürünü tüketiciyle direkt buluşturduğu, turistin de gelip gerçekten onu görmek istediği bir pazar. Bu pazarı ranta dönüştürüp dükkan yapılmamalı. Alanya’nın zaten her tarafı dükkan oldu. 


Alanya’da nefes alacak yer yok. Otoparka aracınızı bırakmak isteseniz otoparkınız yok. Şehir içinde bunların çözülmesi lazım. Bunu çözeceğimize Cuma Pazarı’ndaki trafiği biraz daha yoğunlaştıracak bir yapıya doğru gidiyoruz. İnşallah sonu iyi olur ama ben olsam bunu daha nostaljik, sade, basit hale getirirdim” ifadelerini kullandı. Hancı, Cuma Pazarı’nda başlayacak ve devam edecek çalışmalar sırasınca Pazar Pazarı’nın bulunduğu bölgeyi alternatif olarak gösterdi.

 

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0