Reklamı Geç
HABER DETAY
Yenialp’ten vergi muafiyeti açıklaması
Esnafa vergi muafiyeti geliyor. Koronavirüs salgınından etkilenen küçük esnafa vergi muafiyeti için 65 maddelik Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifini meclise sunuldu. Peki, esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Kimler vergiden muaf tutulacak?
04 Ekim 2021 - Pazartesi 14:40
YAŞAM

Vergi, muafiyetiyle pandemi nedeniyle uzun süre dükkanlarını açamayan ya da işlerinde sıkıntıya düşen küçük esnafın rahat nefes alması sağlanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Keykubat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, mükelleflerin vergiye uyumlarını gözeten, vergi güvenliğini artıran, sosyal adaleti ve rekabet ortamını güçlendiren, yatırımları teşvik edip ihtilafları sonlandıran ve vergi uygulamalarında öngörülebilirliği sağlayan değişikliklerin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan teklifle; basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlarının gelir vergisinden istisna edilmesi öngörülüyor. 


Yaklaşık 860 bin civarında olan ve ’küçük esnaf’ olarak ifade edilen mükellef grubunun, kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak. Cirosu 240 bin TL’nin altındaki küçük esnafa da vergi muafiyeti getiriliyor” şeklinde konuştu. Yapılması öngörülen diğer bir değişiklikle de çiftçilere yapılan destek ödemelerinin gelir vergisinden istisna tutulacağını söyleyen Yenialp, “Bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak. Düzenleme ile geçici vergi beyannameleriyle ilgili de değişikliğe gidiliyor. Düzenlemenin devreye girmesiyle yılda 4 değil 3 kez beyanname verilecek” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0