Reklamı Geç
HABER DETAY
Çalış’tan Alanyalı taksicilere genelge uyarısı!
Taksiciler için yayımlanan genelge hakkında açıklamada bulunan Çalış, Alanya’da ki taksicileri toplu mesaj ile bilgilendirdiklerini belirtti.
30 Eylül 2021 - Perşembe 14:27
YAŞAM

İçişleri Bakanlığı taksicilere yönelik bir genelge yayımladı. Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, genelge hakkında taksici esnaflara bilgilendirme mesajı atıldığını ve bu doğrultuda tüm taksi durak başkanlarının yetkilendirildiğini aktardı. 


Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, yaklaşık 2 yıldır pandemi sebebiyle sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Özellikle bizim bu bölgemizdeki taksiler için temizlik hijyen şartları için önemli adımlar attık. Önce kendimiz birkaç defa ilaçladık ve daha sonra belediyemizden bu konuda bir destek alarak taksilerimizi ilaçladık. Daha sonra bir firma ile anlaşarak düzenli hale getirdik” dedi. Çalış, “Durak başkanlarımızın yetkilendirilmesi konusunda esnaf odalar birliğimizden bir görüş olarak durak başkanlarımızı bu konuda uyardık ve yetkilendirdik .


Durum arkadaşlarımız tarafından takip ediliyor maske ve araçlardaki dezenfektan bulundurma konusunda ise arkadaşlarımız titizliklerini bu konuda sürdürüyorlar. Ben buradan tüm taksici esnaflarımıza bu konuda teşekkür etmek istiyorum” sözlerine yer verdi. Kendilerine yansıyan çok bir durum olmadığını belirten Çalış, “ Bize herhangi bir şikayet gelmedi ama geldiği andan itibaren direk arkadaşlarımızla ve durak başkanlarımızla irtibata geçerek bir şekilde burada doğan olumsuzlukların giderilmesi yönünde gerekli adımları attık. Bir durum olsa aynı adımı tekrar atarız” dedi. 


Genelgeye bakıldığında uygulamanın tüm Türkiye genelinde yapılacağını ve önemli yaptırımların olduğunu ve tespiti durumunda aracın trafikten men edilmesine kadar yaptırımların olduğunu, yaptırımların çok ağır olduğunu ve bu yüzden bütün esnafları uyardığını söyleyen Çalış“ Buradan özellikle taksici esnaflarımıza ve durak başkanlarımızı kendi duraklarında çalışan arkadaşlarımızı bu konuda uyarmaları yönünde sesleniyorum. Biz bugün sabah bütün arkadaşlarımızı toplu mesaj yoluyla da bu konuda bilgilendirdik yine durak başkanlarımızı da gruplardan bilgilendirdik. Hiçbir şekilde müşteri seçimi yapmadan, taksimetre konusunda bir eksiklik yapmadan onlara gerekli hizmeti sağlıklı bir şekilde vermelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0