Reklamı Geç
HABER DETAY
30. Alanya Trıathlon’u Basın Toplantısı Yapıldı
Alanya’ da 29 Eylül – 03 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 30. Alanya Triathlon Yarışları basın toplantısı Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Organizasyonun 30. yılında 41 ülkeden 1000’e yakın sporcunun mücadele etmesi bekleniyor.
27 Eylül 2021 - Pazartesi 16:08
YAŞAM

Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur ve basın mensupları katıldı. Triatlon tanıtım videosu ile başlayan toplantıda; Türkiye Triathlon Federasyonu Yarış Direktörü Onur Şentürk tarafından teknik sunum gerçekleştirildi.


“SPORUN BAŞKENTİ ALANYAMIZDA TRIATHLON GELENEĞİNE DEVAM EDECEĞİZ”

Organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluklarını aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’ya marka değeri katan, Alanya’nın eşsiz tarihi güzelliklerine, vizyonuna ve misyonuna katkı sağlayan bir organizasyonun 30. yılında hep birlikteyiz. Triathlon denilince gerek ülkemizde gerekse uluslararası alanda akla ilk Alanya geliyor. Dünyada bu etkinliği 30 yıldır aralıksız sürdüren ülkeler arasında sadece Almanya ve Türkiye var. Bunu da Alanya’mızda gerçekleştiriyoruz. 8 yıl önce aldığımız bayrağı en üst seviyeye taşımak için yerel yönetim, bölgemizdeki tüm kurumlar, federasyon ve sporcularla bu geleneği devam ettirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


“TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ KATILIMLI ETKİNLİĞİ OLACAK”

Gerçekleşecek organizasyonun Türkiye’de dış katılımın en yüksek orana ulaşacağı etkinliklerden birisi olacağını belirten Başkan Yücel, “Geçen yıl pandemiden dolayı etkinliklerimize ara vermek zorunda kalmıştık. Görevimizin başında olduğumuz sürece bu etkinlikleri sürdüreceğiz. Çok fazla ülkeden rağbet olacağına inanıyoruz. Ülkemizdeki en çok dış kaynaklı katılımın olduğu etkinliklerden birisi olacak. Her zaman söylüyoruz, sporun başkenti Alanya. Benim tek arzum tüm Alanya bu etkinliğe sahip çıksın. Şimdiden katılım gösterecek, mücadele edecek tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” diye konuştu.


FEDERASYON BAŞKANI YALÇINKAYA “ALANYALILAR GİBİ GURURLUYUZ”

Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, “Burada olmaktan mutluyuz ve Alanyalılar gibi gururluyuz. Triathletler yurt dışında Alanya’yı ülke zannediyorlar. Triathlon denilince akla Alanya geliyor. Alanya da triathlon her birimin içine işlemiş ve her şey tıkır tıkır işliyor. 41 ülkeden sporcu ve aile yakınları ile 2000-2500 kişi Alanya’da olacak. Spor Turizmi açısından da oldukça güzel bir organizasyon. Kazasız, belasız, güzel bir organizasyon olmasını diliyorum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.


30. YILA ÖZEL NOSTAJİ TRIATHLONU OLACAK

1991-2000 yılları arasında Alanya’da yarışmış sporcular yeniden yarışacak. 90’lı yıllarda Alanya da yarışmış olan Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya’nın da aralarında bulunduğu yarışa birçok sporcu katılacak.


ANI FORMASI İMZALANDI

Toplantının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya arasında 30. yıla özel anı forması imzalayıp birbirlerine hediye ettiler.

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0