Reklamı Geç
HABER DETAY
Dim TV’ye kınama cezası
ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın avukatları Av. Yusuf PAKIR ve Av. Tutku ACAR ; son zamanlarda sistematik olarak ALKÜ hastahanesini ve yönetimini yıpratma politikası ile yayım yapan DİM Medya A.Ş hakkında Basın Konseyine yapılmış olan başvurunun neticesi ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptılar.
26 Eylül 2021 - Pazar 18:08
YAŞAM

Dim Medya A.Ş tarafından müvekkili hedef alan 26/04/2021 tarihinde başlayıp , 25/08/2021 tarihine kadar bizim tespit etmiş olduğumuz kadarı ile 54 adet haber yapılmıştır. 

 

Burada bir artniyet olduğu çok açıktır. Suç unsuru olduğunu değerlendirdiğimiz ve gerçeğe aykırı yapılmış olan bir çok haber için Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. İlgili medya hakkında açılmış olan davalar ve soruşturması devam eden dosyalar da mevcuttur.

 

Akabinde 13/08/2021 tarihinde Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın Basın Konseyine yapmış olduğu başvuru neticesinde , 11/09/2021 tarih 2021/33 dosya numarası ile BASIN MESLEK İLKELERİNİN 4, 6 ve 16. Maddelerinin ihlal edildiği yönünde OY BİRLİĞİ ile Dim Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali DİM ve köşe yazarı İbrahim İPBÜKER hakkında KINAMA kararı  verilmiştir. 

 

BASIN KONSEYİNİN kararları içtihat niteliğinde olup haklılığımızı perçinleyen bir karardır. Dolayısıyla bundan sonra aleyhe ve gerçeğe aykırı yapılan her haber ile ilgili bütün yasal haklarımızı  ; gazete manşetlerinde değil ,  hukuk önünde ve resmi kurumlar nezdinde yapılacağı bütün kamuoyuna duyurulur. 27/09/2021  

Av. Yusuf PAKIR & Av. Tutku ACAR 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0