Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Yaşam Tasarım’dan afet riskini azaltma projesi
Alanya’da İngilizce ve Almancanın yanında Japonca eğitim veren Alanya’nın tek okulu Alanya Yaşam Tasarım Okulları afet riskini azaltma konusunda proje gerçekleştirdi.
24 Eylül 2021 - Cuma 14:56
YAŞAM

Alanya’da verdiği eğitim ve akademik başarısıyla bilinen Alanya Yaşam Tasarım Okulları, Türk Japon Vakfı, Hyogo Valiliği ve JICA Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen Öğrenci Temelli Eğitim Programları kapsamında özel değişim programları gerçekleştirdi. 

 

Alanya Yaşam Tasarım Okulları ve Akashi Minami Lisesi öğrencileri kendi kültürlerini tanıtmanın yanı sıra afet riskini azaltma ve afet eğitimi konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Öğrenciler Japonya ve Türkiye’de öğrenci düzeyinde afet eğitimi de dâhil olmak üzere yaşadıkları şehirlerin kültürü, afet riskleri ve afet riski azaltma uygulamaları konularında bilgilerini artırma fırsatını buldular. 


Konuyla ilgili Alanya Yaşam Tasarım Okulları Müdürü Meral-Salih ORGUN afet riskleri ve afet riski azaltma projesiyle insan hayatına odaklandıkları İnsanların çevrelerindeki tehlikelerin ve risklerin farkına varmalarını sağlamayı ve Afet öncesi yapılması gerekenler konusunda bilinçlenme ve afet sırasında doğru davranış modellerini uygulama gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçladıklarını bundan sonrada sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vereceklerini böyle güzel bir projeyi üslendikleri için öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 


Afet risk yönetimi ve afet eğitimi başta olmak üzere Türkiye ve Japonya arasında pek çok projenin planlanması ve yürütülmesinden sorumlu Japonya Uluslar Arası İş birliği ajansı (JICA) Türkiye ofisinde program yöneticisi Doç. Dr. Emin Özdamar, özellikle öğrencilere yönelik kültürel değişim ve afet eğitimi konularında çeşitli projeleri gönüllü olarak yürütmekte olduklarını söyledi.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0