Reklamı Geç
HABER DETAY
Maskeli Şebnem’in Adını Taşıyan Parkı Törenle Açıldı
Lösemi İle Mücadelenin Sembolü Olan Maskeli Şebnem’in Adını Taşıyan Şebnem Köseoğlu Parkı Törenle Açıldı
14 Eylül 2021 - Salı 21:30
YAŞAM

Lösemiyle mücadelesi tüm Türkiye’ye örnek olan, genç-yaşlı, kadın-erkek binlerce kişinin gönlünde “Maskeli Şebnem” olarak taht kuran Şebnem Köseoğlu’nun ismi, Alanya Belediyesi tarafından hayatını adadığı AHEP Üniversitesi’nin yanında oluşturulan parkta yaşayacak.


Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, Cikcilli Mahallesi Saray Beleni Caddesi üzerinde bulunan yeşil alana Şebnem Köseoğlu anısına yaptığı park, düzenlenen törenle açıldı. Törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi rektör vekilleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Köseoğlu ailesi, Şebnem Köseoğlu’nun mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan AHEP Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürü Neşe Özdemir ve AHEP Üniversitesi Rektör Vekili Gülbuğ Erol, Köseoğlu ile ilgili anılarını katılımcılar ile paylaştı.

 

“MÜCADELESİ VE AZMİ HER DAİM HAFIZALARDA”

Hayat ve neşe dolu tavırlarıyla herkese umut aşılayan Maskeli Şebnem’i ölüm yıl dönümünde özlemle andıklarını belirten Başkan Yücel de, “Bugün 14 Eylül. Şebnem kızımızın aramızdan ayrıldığı tarih. Hayat dolu, neşeli, hepimize umudu aşılayan Maskeli Şebnemi kaybettiğimiz gün bugün. Genç yaşta yakalandığı lösemi hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden AHEP Üniversitesi Öğretim Üyesi Şebnem Köseoğlu, hastalıkla mücadelesinde hepimize ve tüm Türkiye’ye örnek olacak bir örnek bir tavır sergilemişti” dedi.


“ADI SONSUZA KADAR BURADA YAŞAYACAK”

Lösemiyle mücadelesi tüm Türkiye’ye örnek olan Maskeli Şebnem’in adını hayatını adadığı AHEP Üniversitesi’nin yanında oluşturdukları parkta sonsuza kadar yaşatacaklarını ifade eden Başkan Yücel, “Tüm Alanya Şebnem için tek yürek olmuş ve iyileşmesi için düzenlenen kampanyaya destek vermişti. Şebnem’in en büyük hayali, iyileşip üniversitesine, öğrencilerine geri dönmekti. Bizler de, Belediye Meclisimizin aldığı ortak kararla AHEP Üniversitesi’nin yanında hayata geçirdiğimiz bu parka Alanya’nın bir değeri olan Şebnem Köseoğlu’nun adını verdik. O’nun adıyla birlikte hayallerini ve güzel anılarını da bu parkta yaşatacağız” ifadelerini kullandı.


“TÜM İNSANLIĞA İNANÇ VE UMUT AŞILADI”

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise, Köseoğlu’nun Alanya’nın ve lösemi ile mücadele edenlerin bir sembolü haline geldiğini belirterek, “Kendisini her ne kadar çok tanıyamamış olsam da mücadelesi ve azmiyle herkese örnek olmayı başarmış bir kişi. 


Bizlere mücadele ruhu kazandırdığı için kendisine, böyle bir evlat yetiştirdiği için de ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Allah rahmet eylesin” dedi. Konuşmaların ardından Şebnem Köseoğlu’nun adını taşıyan park Alanya Müftüsü İhsan İlhan’ın yaptığı duanın ardından törenle açıldı. 2018 yılında yakalandığı lösemi hastalığı ile savaşına 2020 yılında yenik düşen ve mücadelesiyle tüm Türkiye tarafından “Maskeli Şebnem” olarak tanınan AHEP Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu’nun ismi, okulunun önünde oluşturulan parkta yaşayacak.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0