Reklamı Geç
HABER DETAY
Göktepe: 'Zeytinden vazgeçmeyin'
Avokadonun gelirinin yüksek olması nedeniyle ilçede zeytin ağaçlarının söküldüğünü ifade eden Göktepe, "Zeytinden vazgeçemeyin" dedi
13 Eylül 2021 - Pazartesi 11:09
YAŞAM

Alanya'da bazı zeytin üreticilerinin hasada başlaması ile birlikte Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Göktepe, havaların oldukça sıcak olması, zeytinlerin olgunlaşmasının tamamlanmamasından dolayı çok erken dönemde yapılan hasatlarda yağ veriminin oldukça düşük olacağını, hem üreticinin hem de tüketicinin mağdur olacağını belirtti.


'FIRSATA ÇEVİRMEYİN'
Alanya'da son dönemlerde avokadoya olan ilginin artması ile birlikte zeytinlerin söküldüğünü dile getiren Göktepe, "İlçemizde birçok zeytin bahçeleri avokadonun gelir getirisi yüksek olduğundan  dolayı söküldü. Öncelikle bu konuda üreticilere uyarıda bulunmak istiyorum. Özellikle kuraklıkla mücadele ederken zeytinyağının da litresi bu sene için 35 TL'ye öngörülüyor. 


Manavgat bölgesinde zeytin üretimi çok daha fazla.Yangından dolayı zarar gören zeytin bahçeleri de çok fazla. Bunu da bu işin gerek sıkımını yapanlar, gerekse ticaretini yapanlar iş fırsata çevirmesin. Çünkü tüketici de aynı zamanda zor durumda kalıyor'' dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0