Reklamı Geç
HABER DETAY
Göktepe: Övünç kaynağı
Domates ve bibere 2020 yılı Aralık ayında konulan ihracat yasağı kaldırıldı. Göktepe de ''Bütün ülkemiz için çok güzel, çok yararlı bir şey oldu'' diyerek üreticiler için bir övünç kaynağına dönüştüğünü aktardı.
11 Eylül 2021 - Cumartesi 13:37
YAŞAM

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Aralık 2020'de Antalya ve İzmir'den Rusya’ya domates ile biber ihracatında domates kahverengi meyve buruşukluk virüsü, domates lekeli solgunluk virüsü ve pepino mozaik virüsü görülmesi nedeniyle yasak kararı almıştı. 9 Eylül itibari ile de bu yasak kaldırıldı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.


TÜM ÜLKE İÇİN İYİ OLDU
"Rusya'nın geçen yıllarda Antalya ve İzmir'deki biber ve domatese koymuş olduğu kotalar vardı" diyen Göktepe," Bu kotanın 9 Eylül itibarıyla özellikle hem meyve buruşukluk virüsüne karşı ve domateste lekeli solgunluk virüsüne ve pepino mozaik virüsüne karşı alınan tedbirler doğrultusunda koymuş olduğu kotanın 9 Eylül itibariyle kaldırılması hem ilimiz, ilçemiz hem de bütün ülkemiz için çok güzel, çok yararlı bir şey oldu'' diye konuştu.


 "ÖVÜNÇ KAYNAĞI"
Göktepe, "Bu kendimiz ve üreticilerimizin gerçekten övünç kaynağı. Neden derseniz Rusya yetkilerinin veterinerlik ve bitki sağlığı gözetim federal servisinin yapmış olduğu incelemeler doğrultusunda bizim üretmiş olduğumuz hem domateste hem de biberde herhangi bir kalıntı kalmaması, zenith raporları doğrultusunda da hiçbir bitki koruma ürünün bulunmaması nedeniyle çok ciddi bir potansiyelle artık yasağın tamamen kalkması üreticilerimiz adına çok sevindirici bir şey oldu" ifadelerine yer verdi


 GÖKTEPE'DEN TEŞEKKÜR
Bu doğrultuda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Göktepe, "Bu güzel haberi burada basın mensupları aracılığı ile paylaşmak da bizim için onur verici bir şey. Bu sürecin bu noktaya gelmesinde öncelikle Ticaret Bakanı'mız, Dışişleri Bakanı'mız ve Türkiye Ziraatler Birliği sayın Genel Başkanı'mız Şemsi Bayraktar'ın çok yoğun çabaları var. Tarım Bakanlığı'mızın çok yoğun çabaları var. 


Bu doğrultuda ben emeği geçen herkese başta sayın bakanlarımıza, genel başkanımıza ve gerçekten kalıntısız artık Rusya Bitki Sağlığı ve Federal Servisi'nin ''Bu ürünlerde hiçbir kalıntı yok'' diyerek kabul etmesi neticesinde bu üretimi yapan üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün domates, biber üreticilerimize, Antalya'daki üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0