Reklamı Geç
HABER DETAY
Rusya'dan Türk tatilcilere çağrı var
Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen Uluslararası Doğu Ekonomik Forumu'nda Türk tatilcilere çağrı geldi.
08 Eylül 2021 - Çarşamba 16:50
TURİZM

Forumda Türk-Rus ilişkilerinin turizme yansıması konuşulurken,  Türk yetkililerin pandemi döneminde attıkları adımların da değerlendirildiği forumda, Türkiye'nin hızlı hareket ederek gerçekleştirdiği düzenlemeler, Asya ülkeleri için de örnek gösterilirken, Pandemi dönemine rağmen iki ülke arasında önemli bir ekonomik tablonun ortaya çıktığı belirtildi.


Vladivostok şehrinde düzenlenen forumda söz alan TUI Genel Müdürü Taras Demura, 'Her yıl turlar ile milyonlarca Rus vatandaşını Türkiye'nin Akdeniz kıyılarına taşıyoruz. Rusların bu ilgisinden dolayı oldukça memnunuz. Şimdi Türk insanını da Rusya'yı keşfetmeye davet ediyorum. 


Rus mutfağını, kültürünü ve eşsiz manzalara ev sahibi doğasını görmeye davet ediyorum. Yabancı turistlerden  Sank Petersburg ve Moskova'ya büyük ilgi var. Kuzey Rusya'da son zamanlarda ilgi görmeye başladı, bizde Kirovsk ve Murmansk pazarını geliştirmeye çalışıyoruz. 


Bu rota hem yabancı turistler, hem de Ruslar için çok popüler, çok büyük bir potansiyeli var, Musmansk'ın altyapısı gayet iyi, doğası harika, geyikler ve haskiler ile güzel zaman geçirebilirsiniz, kar arabaları size kış eğlencesi olarak gayet iyi, yabancı turistler için dolu dolu bir programımız var ve Türk turistler için bu programı geliştirebilirz. Ayrıca Rusya'da çok fazla Türkçe konuşan halk var bunu da belirtmek isterim' dedi. 


Rusya Turizm Endüstrisi Federasyou Başkanı Andrey Ignatiev ise;' Şu an Rusya,  Avrupa'nın 9 ülkesinden ve dünyanın 16'ıncı en fazla ziyaretçi alan ülkesi durumunda. 2019 yılında Rusya'yı ziyaret eden Türk turist sayısı 50 bin civarında. Türkler en çok Moskova, sonrasında ise Sank Petersburg'u tercih ediyorlar. Ama yakın zaman da Kuzey Rusya'ya da ilgi gösterdiklerini görüyoruz. Biz yeni programlar yapıyoruz ve bu sayıyı artırmak istiyoruz, muhteşem kuzey ışıkları ve kuzey Rusya'yı keşfetmek için alternatif programlarımız hazır' dedi.


Alanya Ticaret Odası Kadın Girişimciler Başkan Vekili olan ve geçtiğimiz yerel seçimlerde bağımsız belediye başkan adaylığı ile dünya çapında büyük ses getiren Anastasia Petrova Çetinkaya, forumda Alanya ve Türkiye'yi yatırım fırsatı arayan iş insanlarına anlatıyor. Ayrıca Uzak Doğu'da yatırım ve turizm fırsatları ile ilgili bilgiler de toplayan Çetinkaya, tek başına turizm elçiliği yapıyor.


2014 yılında Anastasia Petrova Çetinkaya'nın girişimleri ile Alanya Belediyesi ile kardeş şehir, yine Çetinkaya ve Vitaly Akimov'un çalışmları ile 2019'da Alanya Ticaret Odası'nın kardeş odası olan Murmansk Ticaret Odası Basın Departman Başkanı Vitaly Akimov'da Türkiye ile ilgili açıklamalar da bulundu. Akımov açıklamasında; 'Rus halkı nasıl Türkiye'yi merak ediyorsa, bir çok insan da Rusya'yı keşfetmek istiyor, Özellikle Murmansk bölgesinde bulunan Kola ve Kirovsk yarım adaları, Kuzey Işıkları, kendine has doğası, gerçek Haski ve geyik kızakları, mutfağı ile oldukça ilgi çekici bir bölge. 

Şu an sadece Moskova aktarmalı uçuşlar olması sebebi ile Türkiye'den misafirimiz az ama, Türkiye'den misafirlerimizi Kola yarımadası, Murmansk ve Kirovsk'a almaya hazırız. Ayrıca öğrenci değişim programları için biz Alanya ile işbirliğine hazırız' dedi.  


Akimov, Alanya ve Türkiye ile işbirliğini geliştirmek adına 2019 yılında ilk adımı attıklarını belirterek,'Türkiye ve özellikle Alanya Murmansk halkının en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Biz de bu sevgi ve ilgiyi göz önüne alarak, 2019 yılında Alany Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda sözleşmesi yaptık. Ardından Alanya'da bulunan iki üniversiteye iş birliği için yazışmalar başlattık. Türk misafirleri burada ağırlamak için Alanyalı turizmciler ve gazetecilerden oluşan kafileyi bir hafta Kola Yarımadası ve Murmansk'da misafir ederek, bölgemizin doğal güzelliklerini ve Artict Mutfağı'nı kendilerine tanıttık. 


İkili anlaşmalar yapmak için görüşmelere hız verdiğimiz dönemde malesef Covid-19 salgını başladı. Şimdi o zaman yapılan görüşmeler neticesinde Türk tarafından önümüze gelen talepler ile ilgili çalışmlarımıza yeniden hız verdik. Özellikle Türk vatandaşlarına uygulanan vizeler ile ilgili Moskova ile görüşme halindeyiz. Ayrıca Krovsk Havaalanı'na sadece Moskova aktarmalı uçuşlar olması da Türkiye'den ulaşımı biraz zorlaştırıyor. Kirovsk havaalanının uluslararası havaalanı statüsüne kavuşturması için çalışıyoruz. 


Ayrıca Alanyalı turizmcilerin Murmansk'a olan ilgisi dolayısıyla, Alanya-Kirovsk arasında Charter uçuşların planlanması ve 7 günlük vizesiz dolaşım hakkı verilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor.  Biz Türk insanını bölgemizde görmekten memnun olacağız. Her yıl yüzlerce Murmansk vatandaşı Türkiye'yi nasıl ziyaret ediyorsa, biz Türk insanını burada ağırlamak isteriz. Muhteşem doğası ve atmosferi ile unutulmayacak bir tatil için kapılarımız Türk vatandaşlarına açık' dedi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0