Reklamı Geç
HABER DETAY
Siyasette Yarım Asır
Konaklı eski belediye Alanya Belediyesi meclis üyesiBaşkanı Ali Şahin Siyasette 50 yılını kaleme aldı
08 Eylül 2021 - Çarşamba 16:09
YAŞAM
Elli yıl önce 5 Eylül 1971 günü Alanya’ya uzun yıllar siyasete damgasını vuran, yıllarca il başkanlığı yapmış Rahmetle andığım Mehmet ÖZGEN, Alanya ilçe başkanı Şükrü AYDOĞAN, Belediye başkanı Eşref KAHVECİOĞLU, Alanya Meclis üyesi ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ali GÖRGÜLÜ, Hüseyin DOĞAN, Mustafa ŞENLİ, Ahmet SAĞLAM, Müstakbel DİM ve Rahmetle andığım Hayri DOĞAN ile beni çağırdılar. 
 
 
Her ikimize de partide görev verdiler. Duayen siyasetçilerin yanında 6 yıl çıraklık yaptıktan sonra,1977 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde halkımızın teveccühü ile Konaklı Köy Muhtarlığına seçildim.
 
 
O seçimler sonucunda Türkiye’deki en geç Muhtarlar arasına girdim. 20 Yıl boyunca yapmış olduğum muhtarlık görev süresi içinde birçok hizmetlere imza attım. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse, 1978 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Antalya Milletvekilimiz Sayın Deniz BAYKAL’IN döneminde Konaklı Köyümüze elektriği getirdim. Bu konuda bize sağlamış olduğu imkânlardan dolayı da kendisine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 1979 - 1980 yılları arasında, rahmetle andığım Antalya il başkanı Mehmet ÖZGEN ve Vekil Adil AYDIN’la Ankara’da makamında ziyaret ettiğim, zamanın Başbakanı Sayın Süleyman DEMİREL’İN talimatı ile Konaklı’nın içme suyu ve Telefon konusu çözülmüştür. 
 
 
Kendisine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Bunların dışında,  Konaklının iç kesimlerinde Antalya-Alanya karayolunun haricinde, hiçbir aracın ulaşamadığı yerlere çok zor şartlar altında yol açma çalışması yaptırdım. Dönemin YSE Bölge müdürlüğünde sadece 3 adet Dozer bulunmaktaydı. Bu dozerler Antalya, Isparta ve Burdur il, ilçe ve köylerine hizmet veriyordu. İşte bu kısıtlı imkânlarda Konaklı’nın iç kesimlerine yol açma çalışmalarını tamamladım. 
 
Ayrıca bu dönemlerde Alanya’da çeşitli Oda ve Dernek kurulumunda ve yönetiminde görevlerde bulundum.  Görev aldığım sivil toplum kuruluşları;
1981 Yılında Alanya şoförler odası başkanlığı,  Alanya Ticaret ve Sanayi Odası kurucular kurulu üyesi ve yönetim kurulu üyeliği,  Alanya’nın tanıtımına katkıda bulunacağını düşündüğümüz ALTAV’ın kurucular kurulu üyeliği,  Alanya Komisyoncular Derneği kurulumunda ve yönetiminde görev aldım. 
 
 
Konaklı’nın artık Belde ve Belediye olması gerektiği kanaatini taşıdığım için, 1988 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne başvurdum. Yapılan müracaat neticesinde Konaklı 1991 yılında Belde ve Belediye olma hakkını kazanmıştır.
 
 
1992 yılında yapılan Belediye seçimlerinde, halkımızın teveccühü ile Belediye başkanlığına seçildim.  Belediye çalışmalarının yapılması için karşılık beklemeden Belediye binası olarak şahsıma ait binayı tahsis ettim. Belediye Başkanı olarak ilk icraatım Sağlık alanında oldu. Dönemin Sağlık Bakanı Sayın Yıldırım AKTUNA’nın Alanya’yı ziyaretinde Konaklı’ya bir sağlık merkezi yapılmasını kendisinden talep ettim. Sayın AKTUNA’nın uygun bir yer bulunması halinde sağlık merkezinin yapılabileceğini ifade etti. 
 
 
Yer temini ve yapımında hayırseverlerin ve Belediye’nin katkıları ile kısa zamanda Konaklı Sağlık Merkezi hizmete girmiş olup, bugün de hizmete devam etmektedir. Ayrıca girişimlerim sonucu Konaklı Jandarma Karakol Komutanlığı binasını hayırsever bir vatandaşın yer temini konuşlandırdık.
 
 
Hem ticari, hem de turizm açısından gelişmekte olan Konaklı için yapılması gereken ilk şeyin, planlama olduğunu düşünerek, 1194 hektar alana sahip olan ve bunun da 500 hektarının da Turizm alanı olan Konaklı’nın Hali hazır ve imar planı çalışmalarını başlattım. Yapılan çalışmalar ve müracaatlar neticesinde 450 dönüm spor alanı ve 115 dönüm mesire alanını Orman Bakanlığından Belediyemize tahsisini sağladım.
 
 
18 aylık süre içerisinde hali hazır planlamanın taslak bölümü tamamladık. Ancak 1994 yılında yapılan seçimler neticesinde, halkımız tercihini başkasından yana kullandı. Daha sonra 1999 yılı mahalli idareler seçimlerinde, Halkımızın teveccühü ile yeniden belediye başkanlığına seçildim. Seçildikten sonra yine ilk işim planlamayı tamamlamak olmuştur. 2001 Yılında 1/5000 ve 1/1000’lik planlamanın tamamı tasdiklenerek hayata geçirilmiştir. Yapılan planlama içinde, 101 Km. 10 ve 50 m genişliğinde yollar, 70 km. 10 metre altı parsel yolları ayrılmıştır. Bu planlama Konaklı’ya en az 80 - 100 yıl hitap edecek şekilde hazırlanmıştır.
 
 
Planlamanın içerisinde, Hastaneler, Okullar, Yeşil alanlar, donatı alanları, Park alanları Spor tesisleri ve Dini tesis alanları bulunmaktadır.  
 
 
1999 yılında göreve geldiğimizde Kiralık olarak kullanılan hizmet binası yerine, hızlı bir şekilde geçici Belediye binasının yapımını tamamlayarak hizmete başladım.  Ancak son dönemlerde önemli ölçüde gelişme sağlayan ve yaklaşık 25.000 yatak kapasitesine ve büyük bir nüfusa sahip olan Beldemize, bu konumuna uygun yeni Belediye hizmet binası yapımına başladık. Tamamı Belediye’mizin özkaynakları ile yapılan yeni hizmet binamız, belediye birimlerimizin özverili çalışmaları ile kısa sürede tamamlanarak hizmete girdi. Açılışını MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin katılımlarıyla yaptık. Bu hizmet binamız şuanda ALKÜ Diş Hekimliği Eğitim Fakültesi ve Diş hastanesi hizmet binası olarak kullanılmaktadır.
 
 
Belediyemiz “ daha yeşil bir Konaklı” düşüncesinden hareketle başlattığı yeşil alan ve park çalışmalarında 5 yılda büyük mesafeler katetti.  Belediyemiz mevcut ağaçları ve yeşil alanları korumak ve yeni yeşil alanlar ihdas ederek, imar planı doğrultusunda belediye imkânları ile 5 yıl içinde toplam 33415 m² park alanı inşa etik.
Hızla büyüyen Beldemizin atık su arıtma tesisinin proje ve fizibilite çalışmaları yapılmış olup, yer tahsisi için Orman Genel Müdürlüğüne müracaat yaptık.  
 
 
Bu müracaat neticesinde 49.000 m² yer tahsisi yapıldı. 
Belediyemiz sınırları dâhilinde 3 adet mezarlık bulunmaktaydı. Bu mezarlıklarda isimsiz, sahipsiz ve kimsesiz vatandaşlarımızın mezarlarının etrafının etrafları temizlenerek, başlarına mezar taşları konularak bir düzene sokuldu. 
 
Yaklaşık 10 km olan sahil bandı olan Beldemizde, bu özelliklerine uygun doğayı ve ekolojik dengeyi bozmadan, çok kısa sürede Beldemize 2 ayrı Halk plajı kazandırıldı. 
 
 
Büyük bir gelişme içerisinde olan Beldemizde ve bölgemizde turizmi 12 Ay’a yayarak kış turizmini canlı tutmak amacıyla 12 dönümlük arazi üzerine çağdaş ve modern bir Futbol sahası kazandırdık.
Beldemizin imarlı bir şekilde gelişmesi için büyük önem taşıyan yol açma ve genişletme çalışmalarını büyük bir özveri ile tamamladık.  5 yıl içerisinde çeşitli yer ve uzunlukta 17.500 mt. Yol açma ve genişletme çalışmalarını yaptık.
 
 
Her geçen gün hızla büyüyen ve artan nüfusumuzun içme suyu ihtiyacını karşılamak için, çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürdük. Bu nedenle beldemizin çeşitli yerlerine içme suyu sondaj çalışmaları yaptık. Ayrıca su ihtiyacımızın büyük bir bölümünü karşılayacak olan Gözü büyük Köyü ile Soğukpınar Köyü arasında kalan Kargı çayı kenarında su kuyusunu açtık.
 
 
Kısacası 50 yıllık siyasi hayatımda tek amacım Beldemize, Bölgemize ve halkımıza hizmet etmek olmuştur. Bundan sonraki siyasi hayatımda da tek amacım yine halkımıza hizmet etmek olacaktır. Bu vesile ile yürütmekte olduğum Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye meclis üyeliğim süresinde de bu hizmetlerime devam edeceğim. 
50 Yıllık siyasi hayatımdan bugüne kadar yapmış olduğum hizmetlerde yanımda olan ve birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarıma Teşekkür eder, Rahmete kavuşanları da rahmet ile anıyorum. Saygılarımla…Ali  ŞAHİN
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0