Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Emniyet Müdürlüğü’nden uyarı!
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği resmi evrakta sahtecilik uyarısında bulundu.
07 Eylül 2021 - Salı 13:03
ASAYİŞ

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği resmi evrakta sahtecilik uyarısında bulundu. Sahte belge kullanımında 5 yıla kadar ceza verildiğini açıklayan TDP Büro Amirliği, belgenin başka bir suçta kullanılması durumunda suçu işleyenin ayrı ayrı cezalandırıldığını kaydetti. 


TDP Büro Amirliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sahte resmi belge düzenlemek, gerçek olarak düzenlenmiş bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirmek veya sahte belgeyi kullanmak kanunda 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Yazılan fiillere ek olarak gerçeğe aykırı belge düzenlemek görevi gereği ilgili belgeyi düzenlemeye yetkisi olan kişi tarafından gerçekleştirilmesi halinde cezası artırılarak 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 


Resmi belgenin aksi kanıtlanana kadar geçerli bir belge gibi hüküm doğuran türden bir belge olması durumunda verilecek ceza yarı oranında artırılır. Ayrıca, ceza kanunumuz hem özel hem resmi belgeler için uygulanabilecek iki hüküm getirmiştir. Buna göre bir kişi sahte olarak düzenlediği belgeyi başka bir suçun işlenmesi sırasında da kullanırsa ya da yaptığı sahtecilik sonucu başka kişi ya da kişilere zarar verdiyse (hastalık bulaştırma veya bulaştırdığı hastalık nedeniyle ölümüne sebebiyet verme vb. hallerde) kişi hem evrakta sahtecilik hem de işlediği diğer suçtan ayrı ayrı cezalandırılır.”

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0